Gündem ‘Sosyalist’ bir defile

‘Sosyalist’ bir defile

28.09.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

Kazova işçilerinin ödenmeyen maaş ve tazminatlarını almak için fabrika işgal ederek üretime başladığı direnişin ilk ürünleri bugün düzenlenecek defileyle piyasaya sunuluyor.

‘Sosyalist’ bir defile

Çalıştıkları fabrikayı işgal ettikten sonra patronlar tarafından hurdaya çevrilmiş makineleri kendi imkanlarıyla tekrar çalışır duruma getiren ve üretime geçen işçiler artık hem patron hem işçi.

Taleplere yetişemiyoruz
Kazak satarak üretim için sermaye yaratmaya çalıştıkları ilk günün ertesinde yetkililer tarafından elektriklerinin kesildiğini söyleyen işçiler, hiçbir baskının kendilerini sindiremeyeceğini belirterek “Şu an bir günde fabrika satışımız 50 kazak, forumlardaki satışımız da 30-40 kazak arasında değişiyor. Taleplere cevap veremiyoruz. Avrupa’dan bile bizden ürün almak isteyenler var. Gelecek günlerde bir ağ kurup Avrupa’ya da ürün yollayacağız” diyor.
Ürünlerin üzerine “Bu bir Kazova Direnişi ürünüdür” yazılı etiketler yazan işçiler, yakın zamanda bir logo yarışması da düzenleyeceklerini belirtti. Kazova işçilerinin baştan sona kendi üretimleri olan ilk parti ürünlerinin tanıtımı için bugün gerçekleştirilecek defileye Ece Temelkuran, Grup Yorum, Pınar Aydınlar, Deniz Türkali, Pelin Batu, Nilüfer Açıkalın, İlkay Akkaya, Orhan Alkaya gibi birçok sanatçı ve yazar da katılacak. Ünlü isimler ürünleri giyerek podyumda sahne alacak.