Gündem Sözde özel kuvvetler direnemedi

Sözde özel kuvvetler direnemedi

12.03.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

18 noktayı temizleyen TSK ve ÖSO YPG/PKK’nın sözde özel kuvvetlerine ait “135. Alay” üssü ve stratejik önemdeki Bableit Havaalanı ele geçirildi. Üste, tepenin içindeki bir mağaraya park edilmiş çok sayıda araç bulundu...

Sözde özel kuvvetler direnemedi

Zeytin Dalı Harekatı’nın başlangıcından bu yana TSK ve ÖSO tarafından etkisiz hale getirilen terörist sayısı 3 bin 300’e ulaştı. Terör örgütü YPG/PKK’nın sözde özel kuvvetlerine ait “135. Alay” üssü de kısa bir çatışmadan sonra ele geçirildi. Üste, yer altına inen tünel girişleri ile tepenin içindeki büyük bir mağaraya park edilmiş çok sayıda araç bulundu. Mağarada ayrıca çok sayıda askeri mühimmata rastlandı.

Haberin Devamı

TSK ve ÖSO, Cinderes-Afrin yolu üzerinde stratejik önemdeki Bableit Havaalanı’nı da ele geçirdi. Öte yandan Afrin’in kuzeybatısındaki Racu beldesine bağlı Hocamali, Savan Kabir, Çançanlı, Küçük Çakmak, Alemdar köyleri; ilçe merkezine bağlı Kafer Batna köyü, ilçenin güneybatısında Cinderes’e bağlı Tellef ve Kocaman köyleri; kuzeydeki Bülbül beldesinin Solaklı ve Alibey köyleri ile ilçe merkezine bağlı Halidiye, Culbul ve Kavkabah köyleri de teröristlerden temizlendi. İlçenin kuzeydoğundaki Şeran beldesine bağlı Kara Tepe ve Kastel Keçik köyleri de teröristlerden arındırıldı. Stratejik öneme sahip Bocite Dağı da ele geçirildi. Hârekatın başından bu yana YPG/PKK-DEAŞ’ın işgalindeki Afrin’de 5’i belde merkezi, 151’i köy ve 33’ü kritik nokta olmak üzere toplam 189 bölge kontrol altına alındı.

Haberin Devamı

KARABORSA VE KAÇAKÇILIK

Diğer taraftan, TSK ve ÖSO’nun ele geçirdiği YPG/PKK’ya ait askeri noktalarda karaborsa ve kaçakçılığa konu malzemeler bulunmaya devam ediyor. Merani bölgesinde teröristlere ait bir binada yapılan aramalarda askeri malzemelerin yanı sıra koliler dolusu kaçak sigara ve gıda maddeleri ele geçirildi.

Sözde özel kuvvetler direnemedi

MAĞARADA ARAÇLAR BULUNDU

Terör örgütü YPG/PKK’nın Afrin ilçe merkezinin çevresindeki en önemli askeri noktalarından birisi olan ve örgütün sözde özel kuvvetleri (HAT) tarafından kullanılan “135. Alay” üssü de kısa süren bir çatışmanın ardından alındı. Bu noktanın alınmasıyla teröristlere ağır darbe indirildi. Ele geçirilen üste, yer altına inen tünel girişleri ile tepenin içindeki büyük bir mağaraya park edilmiş çok sayıda araç bulundu. Mağarada ayrıca çok sayıda askeri mühimmata rastlandı.

“135. Alay” üssü, daha önce Beşar Esad tarafından kullanılıyordu. Esad’a bağlı güçlerin bölgeden çekilmesiyle üs, örgütün en önemli askeri noktalarından biri haline gelmişti. ABD’nin Fırat Nehri batısındaki HAT unsurlarına uzun süredir askeri eğitim verdiği biliniyor.

HAREKATA DESTEK CİMER'E YANSIDI

Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi’ne (CİMER), bu yılın şubat ayında elektronik ortam, posta, telefon ve bireysel başvuru yoluyla toplam 94 bin 329 başvuru ulaşırken Zeytin Dalı Harekatı’na destek için çok sayıda vatandaş merkezi aradı. Kurulduğu günden bu yana vatandaşların istek, şikayet, ihbar, görüş, öneri ve bilgi edinme haklarına ilişkin taleplerini alan, inceleyen ve ilgili makamlara ileten CİMER’e başvurular artarak devam ediyor.

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, CiMER’e yılın ilk aylarında “genel” ve “özel” gündemli olmak üzere farklı konularda başvuru yapıldı. CİMER’e bu yılın şubat ayında elektronik ortam, posta, telefon ve bireysel başvuru yoluyla toplam 94 bin 329 başvuru ulaştı. ANKARA-AA

Sözde özel kuvvetler direnemedi
KIZILAY'DAN YARDIM

Türk Kızılayı ekipleri, Cinderes’e bağlı Hatay sınırı yakınlarındaki Nasriye köyüne gitti. Ekipleri büyük sevinçle karşılayan köy sakinleri, görevlilere alkışlarla “Hoş geldiniz” diyerek, çiçek verdi. Kızılay Genel Başkan Yardımcısı İsmail Hakkı Turunç, Nasriye’nin TSK tarafından güvenliğin sağlandığı köylerden birisi olduğunu belirtti. Turunç, “Burada ihtiyaçları olan ailelerin gerekli tespitleri yapıldı ve gıda yardımlarımızı acil olarak ailelere getirdik” dedi. Köy sakinlerinden Fatma Ahmet de kendilerine yardım gönderen Türk halkına teşekkür etti.