Gündem Sözleşmeli Öğretmenlik sınav tarihleri - atama tarihleri belli oldu

Sözleşmeli Öğretmenlik sınav tarihleri - atama tarihleri belli oldu

22.01.2020 - 13:11 | Son Güncellenme:

Sözleşmeli Öğretmenlik ön başvuruları 6-10 Ocak tarihleri arasında yapıldı. MEB tarafından 20 bin öğretmen alımına ilişkin duyurunun yayımlanmasının ardından personel.meb.gov.tr adresi üzerinden atama ve kontenjan listesi adayların erişimine sunuldu. Fen Bilgisi Öğretmenliği'nden Sosyal Bilgiler Öğretmenliği'ne kadar birçok alanda alım yapılacak olan Sözleşmeli Öğretmen alımına ilişkin adaylar mülakat yerleri ne zaman açıklanacak sorusuna yanıt aramaya başladı. Peki Sözleşmeli Öğretmenlik mülakat yerleri ne zaman açıklancak?

Sözleşmeli Öğretmenlik sınav tarihleri - atama tarihleri belli oldu

Sözleşmeli öğretmenlik mülakat yerleri ne zaman açıklanacak sorusuna ilişkin beklenen açıklama yapıldı. Binlerce adayın 6-10 Ocak 2020 tarihlerinde başvuru yaptığı ve günlerdir arama yaptığı Sözleşmeli öğretmenlik mülakat yerleri belli oldu ve adayların ulaşımına açıldı. MEB üzerinden başvuru yapan adaylar, sonuç sorgulama ekranı ve sonuçlar nereden öğrenilir gibi soruların cevaplarını arıyor. İşte haberimizde bulabileceğiniz ve e-devlet üzerinden ulaşabileceğiniz sonuç sorgulama ekranı ve sözlü sınav tarihleri ve atamalar ne zaman gibi soruların yanıtları...

Haberin Devamı

MEB SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMENLİK MÜLAKAT YERLERİ 2020 NEREDEN ÖĞRENİLİR?

Sözleşmeli Öğretmenlik başvurusunda bulunup, mülakatlara katılacak olan adaylar, sözleşmeli öğretmenlik mülakat yerlerini "https://personel.meb.gov.tr/" adresi üzerinden öğrenebilirsiniz.

MEB SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMENLİK MÜLAKAT YERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

SÖZLÜ SINAV MERKEZLERİ

1 Adana
2 Ankara
3 Antalya
4 Bursa
5 Erzurum
6 Gaziantep
7 İstanbul
8 İzmir
9 Konya
10 Malatya
11 Mardin
12 Muğla
13 Kocaeli
14 Samsun
15 Sivas
16 Trabzon
17 Van

SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMENLİK SÖZLÜ SINAV TARİHLERİ NE ZAMAN?

Sözleşmeli Öğretmenlik sözlü sınavları 5 - 22 Şubat 2020 tarihleri arasında yapılacak.

SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMENLİK SÖZLÜ SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Sözleşmeli öğretmen sözlü sınav sonuçları 25 Şubat 2020 tarihinde açıklanacak.

Haberin Devamı

SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMENLİK ATAMALARI NE ZAMAN?

Sözleşmeli Öğretmenlik atama tercihleri, 9-13 Mart 2020 tarihleri arasında alınacak. Sözleşmeli öğretmenlik atama sonuçları ise 18 Mart 2020 tarihinde adayların erişimine açılacak.

Sözlü Sınav

Sözleşmeli öğretmenlik için sözlü sınava girmek üzere yaptıkları başvuruları onaylananlardan KPSSP10-KPSSP121 ile KPSSP120 sonucunda her alan için en yüksek puan alandan başlamak üzere alanlar bakımından belirlenen kontenjan sayısının üç katı aday (Son sıradaki adayla aynı puana sahip olan adaylar dâhil) yerleştirildikleri sınav merkezinde sözlü sınava alınacaktır. Sözlü sınava alınacak adaylar http://www.meb.gov.tr adresinden duyurulacaktır.

Sözlü sınava alınacak adaylar Ek 3’te yer alan Sözleşmeli “Öğretmen Sözlü Sınav Aday Değerlendirme Formu” üzerinden sözlü sınav komisyonunca değerlendirmeye tabi tutulacaktır.

Sözlü sınavda adaylar: eğitim bilimleri ve genel kültür; bir konuyu kavrayıp özetleme, ifade yeteneği ve muhakeme gücü; iletişim becerileri, özgüveni ve ikna kabiliyeti; bilimsel ve teknolojik gelişmelere açıklığı; topluluk önünde temsil yeteneği ve eğitimcilik nitelikleri yönüyle değerlendirilecektir.

Sözlü sınav komisyonunun sekretarya işlemleri, sınav merkezlerinin bulunduğu il millî eğitim müdürlüklerince yürütülecektir.

Haberin Devamı

Sözlü sınava katılanların sınav puanları Sözlü Sınav Sonuç Ekranına işlenecek; sözlü sınav sonucunda 60 ve üzerinde puan alanlar başarılı sayılarak sözleşmeli öğretmenliğe atanmak üzere tercih yapma hakkını elde edecektir.

Sözlü sınav sonuçları http://www.meb.gov.tr adresinden duyurulacaktır.

İtiraz

Sözlü sınav sonuçlarına, sınav merkezi olan il millî eğitim müdürlüğü aracılığıyla sınava girdiği sözlü sınav komisyonuna itiraz edilebilecektir.

İtirazlar, sözlü sınav komisyonu tarafından değerlendirilecek ve ilgililere bildirilecektir.

Tercihler

Sözlü sınavda 60 ve üzerinde puan alan adaylar, en fazla 40 (kırk) eğitim kurumunu elektronik ortamda tercih edebilecektir.

Tercihler, aynı il ve/veya farklı illerde bulunan eğitim kurumları arasından istenilen öncelikte yapılabilecektir.

Tercihler herhangi bir il veya ilçe millî eğitim müdürlüğüne onaylatılacaktır.

Adaylar il veya ilçe millî eğitim müdürlüğünce başvuruları onaylanmadıkça tercih değişikliği yapabilecektir.

Haberin Devamı

Adaylar tercih dışı seçenek olarak;

“Tercihlerim dışındaki eğitim kurumlarına atanmak istemiyorum.”
“Tercihlerim dışındaki eğitim kurumlarına atanmak istiyorum.”

seçeneklerinden birini mutlaka işaretleyecektir.

Tercihlerine atanamayan adaylardan “9.5.2.” seçeneğini işaretleyenler, ilan edilen kontenjanlardan boş kalan eğitim kurumlarına bilgisayar kurasıyla atanmak üzere değerlendirmeye alınacaktır.

Talim ve Terbiye Kurulu kararı gereğince, bilişim teknolojileri alanına atanmak üzere başvuruda bulunan adaylardan; bilgisayar ve öğretim teknolojileri öğretmenliği, matematik-bilgisayar bölümü, istatistik ve bilgisayar bilimleri, bilgisayar teknolojisi bölümü/bilgisayar teknolojisi ve bilişim sistemleri bölümü,
bilgi teknolojileri bölümü mezunları ile yönetim bilişim sistemleri bölüm mezunları mesleki ve teknik ortaöğretim kurumları dışındaki eğitim kurumlarını tercih edecektir.

Atamalar

Sözlü sınavda başarılı olanların atamaları, tercihleri de dikkate alınarak sözlü sınav puanı üstünlüğüne göre elektronik ortamda gerçekleştirilecektir.

Haberin Devamı

Sözlü sınav puanının eşitliği halinde KPSS puan üstünlüğü dikkate alınır; eşitliğin devamı durumunda diploma tarihi itibariyle önce mezun olmuş olana, bunun aynı olması halinde yaşı büyük olana, eşitliğin bozulmaması durumunda ise sınav sonucu yeni açıklanan adaya öncelik tanınır.