Gündem Stajda ölen liselinin kanında alkol çıkmadı

Stajda ölen liselinin kanında alkol çıkmadı

04.05.2011 - 15:58 | Son Güncellenme:

.

Stajda ölen liselinin kanında alkol çıkmadı

STAJ için geldiği otelde kendilerine tahsis edilen lojman odasında ölü bulunan Adana Ceyhan Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi öğrencisi Muammet İsa Soysal’a İzmir Adli Tıp Kurumu’nda yapılan otopside kanında alkol çıkmadı. Yeğenin cenazesini almak için Adana’dan gelen amca Halil Soysal, "Çocukların kaldıkları odada ağır bir koku varmış. Kimyasal temizlik maddesi veya gazdan zehirlendiğini düşünüyoruz" dedi.
Ceyhan Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi öğrencilerinden 34’ü dün beş günlük staj için Bodrum’un Gümbet Semti’ndeki bir otele geldi. Otelin personel lojmanlarına yerleşen öğrenciler, daha sonra gezmek için dışarı çıkıp, geri döndü. Öğrencilerden 17 yaşındaki Muammet İsa Soysal, yanındaki 10 arkadaşıyla bir restoranda yemek yedi doğum gününü kutladı. Bu arada gruptan bazıları iddiaya göre rakı da içti. Öğrenciler, staj yapacakları otele saat 20.30’da geri döndü. Saat 03.00 sıralarında 11 öğrenci, mide bulantısı, kusma şikayetiyle ambulanslarla Bodrum Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.
Öğrencilerden doğum gününü kutlayan Muammet İsa Soysal’ın hastaneye getirildiğinde öldüğü anlaşıldı. Diğer 10 öğrenci ise serum bağlanarak, tedaviye alındı. Doktorlar alkol veya gıda zehirlenmesinden şüphelendiklerini söyledi.

BABA KAZAKİSTAN’DAN YOLA ÇIKTI

Muammet İsa Soysal’ın cesedi otopsi yapılmak üzere İzmir’e getirildi. İzmir Adli Tıp Kurumu’nda yapılan otopside, Soysal’ın vücudundan ölüm sebebinini belirlenmesi için parça ve kan örneği alındı. Ölen Muammet İsa Soysal’ın babası Ömür Soysal’ın Kazakiztan’da inşaat işçisi olarak çalıştığı, ölüm haberini alır almaz Türkiye’ye gelmek için yola çıktığı öğrenildi.

SAVCILIĞA BAŞVURDUK

Yeğenin cenazesini almak için Adana’dan gelen amca Halil Soysal, olayın sorumlularının otel yetkilileri olduğunu, iddia etti. Amca Soysal, "Medyada alkolden zehirlenerek öldüğü haberleri tamamen asılsızdır. Yeğenimin dün doğum günüydü. Benim yeğenim alkol almazdı. Biz ailece alkol almayız. Bodrum’daki hastanede alınan kan örneğinde alkol oranı sıfır çıktığına dair belge var. Otelde kaldıkları odalar aşırı derecede pis bir yer. Temizliklerini bile kendileri yapmış. Benim yeğenim otelde öldü. Otel yetkilileri sorumluluğu üzerlerinde atmaya çalışıyor. "Biz yemek vermedik’ diyorlar. Kanun bu işi çözecek. Devletimize güveniyorum. Bu işin sonuna kadar gideceğim. Bizim yüreğimiz yandı. Başkalarıın canı yanmasın. Çocuklar oteldeki kimyasal bir maddeden zehirlendiler. Yayılan koku kanal patlaması, kimyasal madde, gaz kaçağı veya temizlik maddesi olabilir. Sorumlular hakkında Bodrum Cumhuriyet Başsavcılığı’na şikayetçi olduğuma dair dilekçe verdim" dedi.

OTELDEKİ KOKUNUN KAYNAĞI NE?

Muammet İsa Soysal’ın eniştesi Ahmet Kayıran da "Çocuklar pazartesi günü staja başlamak için öğretmenleri ile birlikte otele gitmiş. Olay, günü gezmek için dışarı çıkmışlar. Cep telefonları ve cüzdanları çalınmasın diye kapı ve pencereyi kapatmışlar. Koku gelince de her tarafı açıp havalandırmak istemişler. Felaket buradan kaynaklanıyor. Otelde erkeklerin yattığı yerdeki kokunun kaynağı nedir? Koku kimyasal madde mi otopside çıkacak. Alkol kesinlikle yoktur. Zehirlenen diğer çocuklarda da belirtiler aynı. Onları da hastanede ziyaret ettik. Çocuklarda bizim söylediklerimizin aynısını doğruluyor. Kaldıkları odalar salaş bir yer. Barındıkları yer sağlık koşullarına elverişli değil. Muammet bugüne kadar ağzına alkol almış biri değildir" dedi. Ölen Muammet İsa Soysal’ın cenazesi uçak ile Adana’ya götürülecek.

ALKOLE RASTLANMADI

Yaşamını yitiren Muhammed İsa Soysal’ın yapılan ön otopsisinde kanında alkole rastlanmadığı belirtildi. Polisin gençlerin yemek yediği yerlerden aldıkları gıda ürünlerine yapılan incelemede de bir soruna rastlanmadı. Bazı öğrencilerin kan örneklerinde düşük oranlı alkol çıktı. Bir emniyet yetkilisi "Öğrencilerin kalacakları lojmanda aynı gün kimyasal ilaçlarla temizlik yapılmış ve odalar yeterince havalandırılmamış. Bu nedenle ölümün kimyasal zehirlenmeye bağlı olduğunu düşünüyoruz" dedi.
Bodrum Milli Eğitim Müdürü Mustafa Özcan ise 5 günlük staj için Bodrum’a gelen öğrencilerin yaşadığı olayın çok üzücü olduğunu belirterek "Farklı otellerde kalan 5’i kız 34 öğrenci ile bir müdür iki öğretmen ve 2 veliyi Turgutreis Turizm Meslek Yüksek Okulu’nda toplayarak konuk etmeye başladık. Bu üzücü olayın aydınlanması için ne gerekiyorsa yapacağız. Şu anda çocuklar staj yapmıyorlar. Evlerine dönüp dönmeyecekleri Adana Valiliği’nin vereceği karara bağlı. Hastalanan diğer çocuklarımız ise hastaneden taburcu edildi ve sağlık durumları gayet iyi" dedi.
Bu arada okul müdürü Oktay Doğan’ın bu sabaha karşı fenalaştığı ve sağlık ocağında bir süre tedaviye alındığı belirtildi.

ÜÇ ÇALIŞAN GÖZALTI

Haberin Devamı

Bodrum’da yaşamını yitiren lise öğrencisi Muhammed İsa Soysal’ın ölümü ile ilgili öğrencilerin kaldığı otelin görevlileri aşçı A.A., lojman sorumlusu E.E. ve servis sorumlusu C.Y. polis tarafından gözaltına alındı. İfadeleri alınan üç kişi daha sonra adliyeye sevk edildi.