Gündem Süs havuzu yasağını delen çocuklar voltaj düşürttü!

Süs havuzu yasağını delen çocuklar voltaj düşürttü!

13.07.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

İstanbul’u kasıp kavuran sıcaklardan bunalan ve serinlemek için parklardaki süs havuzlarına akın eden çocuklar için elektrik akımı tehlikesi kalktı. Tüm süs havuzlarındeki sistemin 12 volt elektriğe göre değiştirildi.

Süs havuzu yasağını delen çocuklar voltaj düşürttü


İstanbul’u kasıp kavuran sıcaklardan bunalan ve serinlemek için parklardaki süs havuzlarına akın eden çocuklar, fıskiye altında oyunlar oynayıp, güneşleniyor. Sıcaklığın 30 dereceleri aştığı kentte süs havuzları özellikle Suriyeli çocukların oyun ve eğlence mekanı haline gelmiş durumda. Süs havuzlarına giren, havuz etrafında güneşlenen, arkadaşlarıyla oynayan çocuklar serinlemek amacıyla gün boyunca süs havuzları çevresinde oluyor. Saraçhane Parkı, Topkapı Sur Önü Parkı, Kadırga Parkı özellikle öğle saatlerinde çoğunluğu Suriyeli çocukların akınına uğruyor.

‘Havuzlara girmek yasak’
İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden aldığımız bilgiye göre, parkların içindeki süs havuzlarını amaç dışında kullanmak ve havuzların içerisine girmek yasak. Havuzların etrafında “Havuza girmek tehlikeli ve yasaktır” yazılı tabelalar bulunuyor. Ancak çocuklar uyarıları dikkate almıyor. İBB yetkilileri tüm havuzlarda geçen yıl bütün elektrik ve ışıklandırma sisteminin değiştiğini, havuzun içindeki sistemin en fazla 12 volt elektrik ürettiğini ve bir tehlike oluşturmadığını söylüyor.