Gündem Taksilerin tek-çift plaka uygulaması sona erdi

Taksilerin tek-çift plaka uygulaması sona erdi

04.05.2020 - 23:44 | Son Güncellenme:

İçişleri Bakanlığı, corona virüs ile mücadele kapsamında taksilerin trafiğe çıkışının kısıtlanması ve tek-çift plaka uygulamasının gece yarısı itibariyle sona erdiğini duyurdu.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, İstanbul, Ankara ve İzmir illerindeki kayıtlı ticari taksilerin son hanelerine göre trafiğe çıkmalarına ilişkin kısıtlamanın sona erdiğini açıkladı.

Haberin Devamı

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Koronavirüs salgınının toplum sağlığı ve kamu düzeni açısından oluşturduğu riski yönetme, sosyal izolasyonu temin, sosyal mesafeyi koruma ve yayılım hızını kontrol altında tutma amacıyla daha önce Bakanlığımızca Ticari Taksilerle ilgili bir genelge gönderilmişti. Söz konusu genelge ile 30 Mart 2020 tarihinden itibaren İstanbul, Ankara ve İzmir illerinde kayıtlı ticari taksilerin trafiğe çıkışlarında plakasının son hanesine göre kısıtlamaya gidilmişti. Ticari taksilere ilişkin kısıtlama bugün Sayın Cumhurbaşkanımızın başkanlığında toplanan Cumhurbaşkanlığı Kabinesinde değerlendirilmiş ve ticari taksilerin plakalarının son hanelerine göre gün aşırı olarak trafiğe çıkmalarına ilişkin kısıtlamanın 4 Mayıs 2020 saat 24.00 itibariyle sona ermesine karar verilmiştir. Bu kapsamda, Valiliklerce Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 27nci ve 72nci maddeleri uyarınca daha önceki gönderilen genelgedeki belirtilen uygulamanın sona erdirilmesi yönünde karar alınarak, uygulamanın bu doğrultuda yapılması ve herhangi bir aksaklığa meydan verilmemesi istendi."

Haberin Devamı

Taksilerdeki tek-çift uygulaması 00.00 itibariyle sona erdi

İstanbul, Ankara ve İzmir'de bulunan taksilerdeki tek-çift uygulaması gece yarısı itibariyle sona erdi.

Koronavirüs ile mücadele kapsamında alınan kararla 30 Mart tarihinden itibaren taksilerin trafiğe çıkışında kısıtlama getirilmişti. İstanbul, Ankara ve İzmir'deki tek-çift kısıtlaması 5 Mayıs gece yarısı itibariyle son buldu. Kısıtlamanın kalkmasıyla birlikte ticari taksi şoförleri araçlarının başına geçti.

TEK-ÇİFT UYGULAMASI SONA ERDİ

Kasımpaşa'da taksi durağı sahibi Ufuk Turan, "Tek-çift uygulamasından memnunduk. Bunu kaldırdıkları için biz şuan pek memnun değiliz. Yığılma oluyor. Ramazan ayındayız bundan dolayı bekliyoruz. Araç sayısı yarıya düştüğü zaman biz gerçekten iş yapıyorduk.  Bu uygulama bence bayram sonuna kadar sürseydi hatta bu ay sonuna kadar sürseydi çok daha iyi olurdu kanaatindeyim." diye konuşurken, Ümraniye'deki taksi durağı sahibi Rıfat Yılmazsa, "Şuanda durağımız da 30 yakın aracımız var. Tek çift uygulaması bitti. Ama AVM ise 11 Mayıs'ta açılıyor. Yarın İstanbul'da 18 bine yakın taksi yollara çıkacak. "dedi.

Haberin Devamı

Taksilerin tek-çift plaka uygulaması sona erdi

ANKARA'DA TAKSİCLER İŞBAŞI YAPTI

Ankara'da taksilerdeki tek-çift uygulaması gece yarısı itibariyle sona ermesinin ardından ticari taksi şoförleri araçlarının başına geçti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan, normalleşme planı dahilinde İstanbul, Ankara ve İzmir illerindeki kayıtlı ticari taksilerin son hanelerine göre trafiğe çıkmalarına ilişkin kısıtlama sona erdi. Kısıtlamanın sona ermesinin ardından, Ankara'da 15 Temmuz Kızılay Milli İrade Meydanında ticari taksi şoförleri araçlarının başına geçerek iş başı yaptı.

Ankara'da 12 yıldır taksicilik yaptığını belirten Hüseyin Dilek, "Tek-çift uygulaması biraz daha devam edebilirdi. Malum ramazan ayındayız, piyasa zaten durgun en azından Mayıs sonuna kadar bu uygulama devam edebilirdi. Koronavirüs tehdidi halen sürüyor. Yasağın kalkmasının ardından araç sayısı artacak, 7 binin üzerinde araçları ile tüm arkadaşlarımız göreve çıkacak, zaten iş yok bu işlerin daha da azalmasına sebep olabilir" diye konuştu.