Gündem Talimat verecek gücümüz yok

Talimat verecek gücümüz yok

10.11.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

İlki Diyarbakır’da yapılan “Önce Anadili: Eğitimde Anadili ve Çokdillilik” toplantısının ikincisi dün Boğaziçi Üniversitesi’nde gerçekleştirildi

Talimat verecek gücümüz yok

Moderatörlüğünü GÜNSİAD Başkanı Şahismail Bedirhanoğlu’nun yaptığı toplantıda söz alan Ak Parti Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu, “Bir dili özgürleştirmek ülkeyi bölmez. Kürtçe’nin seçmeli ders olması önemli bir kazanımdır, bunu görmezden gelmek olmaz. Ama yeter mi? Yetmez. Kürtler anadilde eğitimin pazarlığını yapmıyor, bu hakkı istiyor” diye konuştu. CHP Konya Milletvekili Atilla Kart ise, “Çift dilde eğitim olmalıdır, bu bir süreçtir. Biz bu konuda anayasal çözüm getirme çabası içindeyiz” dedi.
BDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Meral Danış Beştaş ise konuşmasına Kürtçe başlayarak açlık grevlerine değindikten sonra şu açıklamalarda bulundu: “Bugün bedenlerini ölüme yatıran binlerce tutsak var. Bizim talimat verdiğimizi söylüyorlar da valla arkadaşlar bizim öyle bir gücümüz yok. Kürt kardeşlerimiz’ diyorlar. Biz böyle kardeş olmak istemiyoruz. Arkadaş olmak istiyoruz. Boyle kardeşlik olmaz.”