Gündem Tam 13 saat sonra açıldı

Tam 13 saat sonra açıldı

25.01.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Milliyet, kar nedeniyle önceki akşam kapatılan İstanbul-Ankara Devlet Yolu ve TEM Otoyolu Bolu Dağı geçişindeki son durumu gözlemledi. İstanbul ve Ankara'dan yola çıkan muhabirlerimiz Bolu'da buluştu. İşte 13 saat sonra açılan Türkiye'nin en önemli güzergahındaki izlenimler.

Tam 13 saat sonra açıldı

 

PAŞA ALYURT Ankara - Milliyet Ankara ekibi, önceki akşam kapatılan İstanbul-Ankara TEM ve Devlet Yolu’ndaki son durumu yerinde inceledi. Önceki gün D-100 Karayolu Elmalık mevkinde uygulama yapan trafik ekipleri tarafından, yoğun kar ve buzlanma nedeniyle önce TIR’ların İstanbul istikametine geçişi durdurulmuştu. Daha sonra Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından, “İstanbul-Ankara TEM ve Devlet Yolu, güvenli trafik akışı sağlanana kadar, tüm araç geçişlerine kapatılmıştır” açıklaması yapıldı.

Haberin Devamı

Yolda yaşananları gözlemlemek üzere Ankara’dan İstanbul istikametine doğru yola çıktıktan kısa süre sonra D-100 Karayolu Bolu Dağı kesiminde, Ankara ve İstanbul yönüne ulaşım kontrollü olarak sağlanmaya başladı. Yol boyunca gördüğümüz manzara karın güzelliğinin yanı sıra zorluğunu da gözler önüne serdi.

Trafiğin olağan akışında seyrettiği karayolunda rakım yükseldikçe, karın da yoğunlaştığı, Karayolları Genel Müdürlüğü ekiplerince de kar küreme ve iş makinalarıyla sürekli çalışma yapıldığını gördük. Karayolunda yapılan tuzlama da etkisini göstermişti.

Şarampole yuvarlanmış

Ankara’dan yaklaşık 20 kilometre uzaklıkta Çeltik bölgesinde yoğun kar sonucu kayan bir TIR’ın şarampole yuvarlandığı ve kullanılamaz hale geldiğini tespit ettik. Bolu il sınırına ulaşıldığında ise Karayolları Bakım İşletme Şefliği’nin hemen yanında bulunan bir TIR park alanı ise dikkati çekti. Alanda biriken kar o kadar çoktu ki TIR parkına bir tane bile araç park edilemiyordu. Kar kalınlığının 60-70 santimetreye ulaştığı görüldü.

Haberin Devamı

‘Son 10 yılda ilk defa gördüm’

Bolu Dağı Tüneli’ne yaklaşık 2 kilometre uzaklıkta bulunan özel bir işletmenin sahibi Murat Sarı ise gözlemlerini Milliyet’e “İki gün önce kar yağmıştı. O kar erimeden bu yoğun kar dalgasıyla karşılaşınca inanılmaz bir kar yoğunluğu yaşadık. Ben 10 yıldır buradayım, en son 2012’de böyle yoğun bir karla karşılaşmıştık. Gördüğünüz gibi çatı tarafında inanılmaz yoğunlukta bir kar var. Arkadaşlarımız işletme ve çevresini temizlemeye çalışıyoruz” diyerek anlattı.

Çatıdaki yoğun karı temizlemeye çalışan işletme görevlileri ise, bir yandan karı temizlerken, bir yandan da kendi aralarında şakalaştı. İşletmeye ait TIR parkında ise mahsur kalan ve kar nedeniyle yola çıkamayan araçlar bulunuyordu. Karayolları ekipleri, TIR’ların çıkışını sağlamak için aralıksız çalışıyordu.