Gündem Tarım işçisinin keneden ölümü iş kazası sayıldı

Tarım işçisinin keneden ölümü iş kazası sayıldı

28.08.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Çorum’da 5 yıl önce başkasına ait tarlada çalışırken kene ısırması sonucu tedavi gördüğü hastanede ölen kaybeden 26 yaşındaki İsa Sevim’in ölümünün iş kazası olduğuna karar verildi.

Tarım işçisinin keneden  ölümü iş kazası sayıldı

Yargıtay’ın, yerel mahkemenin verdiği kararı onaması üzerine Sevim ailesine maaş bağlanacağı belirtildi.
Çorum’a bağlı Serpin Köyü’nde 2009 yılı Haziran ayında meydana gelen olayda, başkasına ait tarlada çalışan evli ve 2 çocuk babası İsa Sevim’i kene ısırdı. Bir süre sonra da rahatsızlanan Sevim, önce Çorum devlet Hastanesi’ne ardından da Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) şüphesiyle Ankara Dışkapı Yıldırım Beyazıt Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edildi. Ancak burada yapılan tüm müdahalelere rağmen öldü.
İsa Sevim’in eşi Özlem Sevim ise tarım sigortası bulunan eşinin ölümünün iş kazası sayılarak kendisine ve 2 çocuğuna ölüm aylığı bağlanması için Sosyal Güvenlik Kurumu’na (SGK) başvurdu. Olumsuz yanıt alıncada 2010 yılı şubat ayında Çorum 1’inci İş Mahkemesi’ne giderek SGK hakkında dava açtı. 4 yıl süren dava sonucunda 1’inci İş Mahkemesi, İsa Sevim’in başkasına ait tarlada çalıştığı sırada kene ısırması sonucu KKKA hastalığından hayatını kaybettiğinin sabit olması nedeniyle iş kazası olduğuna ve eşi ile 2 çocuğuna ölüm aylığı bağlanmasına karar verdi. Ancak, SGK bu karara itiraz etti. Yargıtay 21’inci Hukuk Dairesi, dosya üzerinden yaptığı incelemede ise İsa Sevim’in, ölümünün iş kazası sayılması ve ailesine ölüm geliri bağlanmasına hükmederek İş mahkemesinin kararını onadı. Özlem Sevim ve 2 çocuğuna 2010 yılından itibaren ölüm aylığı bağlanacağı belirtildi.