Gündem ‘Tatilde de tedbiri elden bırakmayın’

‘Tatilde de tedbiri elden bırakmayın’

13.11.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Okulların ara tatile girmesi nedeniyle bir mesaj yayımlayan Milli Eğitim Bakanı Özer öğrencilere, ‘Maske, mesafe ve temizlik kurallarına hassasiyet gösterin’ dedi

‘Tatilde de tedbiri elden bırakmayın’

EĞİTİM SERVİSİ - Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, ilk ve ortaöğretim kurumlarında öğrenim gören yaklaşık 18 milyon öğrenci ve 1.2 milyon öğretmen için dün son ders zilinin çalmasıyla başlayan ara tatil nedeniyle videolu mesaj yayınladı. Bakan Mahmut Özer, çocuklar ve Türkiye için her türlü tedbiri alarak okulları açık tutma kararlılığıyla 6 Eylül’de başlattıkları yüz yüze eğitim sürecine 15-19 Kasım’ı kapsayan 9 günlük bir ara tatil ile mola vereceklerini belirtti.

Haberin Devamı

‘Herkesin katkısı var’

Ara tatilin sağlıkla geçmesini temenni eden Özer, şunları söyledi: “Bildiğiniz gibi 1.5 yılı aşkın uzun bir aradan sonra 6 Eylül’de sınıflarımızda buluştuk. Geride bıraktığımız bu 2 aylık süreçte hepinizin üstün gayret ve dikkatiyle yüz yüze eğitime ülkemiz genelinde büyük bir özenle devam etmeyi başardık. Bu başarıda şüphesiz, Kovid-19 salgınına karşı sizlerin, velilerimizin, öğretmenlerimizin ve okul yöneticilerimizin aldığı olağanüstü tedbirlerin; aşılanma konusunda gösterilen fevkalade hassasiyetin büyük katkısı var. Her türlü desteğiyle yüz yüze eğitim kararımızı sürdürmemize katkı sunan herkese ve bu süreçte eğitimin kahramanları olan öğretmenlerimize çok teşekkür ediyorum.”

Haberin Devamı

Öğrencilere ara tatilde de Kovid-19 tedbirlerini elden bırakmamaları uyarısında bulunan Özer, “Tatilde maske, mesafe ve temizlik kurallarına göstereceğiniz hassasiyet, yüz yüze eğitime sağlıkla devam edebilmemizi doğrudan etkileyecektir. Biliyoruz ki ara tatilin sonunda, yeni bilgiler ve tecrübeler edinmiş olarak sizlerle okullarımızda buluşacak ve yarınlarımız için çok büyük önem arz eden yüz yüze eğitime yine ortak çabalarımızla devam edeceğiz” dedi.

Öğretmenler için fidan

Yaklaşan 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla öğretmenlere minnettarlıklarının küçük bir nişanesi olarak ‘Öğretmenim İçin Bir Fidan’ kampanyası başlattıklarına dikkat çeken Özer, “Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan da bu kampanyaya bin fidan bağışıyla destekte bulundu. Ara tatil sonrasındaki hafta boyunca çeşitli etkinliklerle kutlayacağımız Öğretmenler Günü’nü böylesi anlamlı bir etkinlikle, ‘Öğretmenim İçin Bir Fidan’ kampanyasıyla taçlandırmak her bakımdan geleceğe nefes olmaktır.

Eğitim ailemiz olarak gönüllerimizin ve gayretlerimizin bu kampanyayla bir kez daha buluşacağından şüphem yok. Bu vesileyle tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü şimdiden kutluyorum” diye konuştu.

18 milyon öğrenci ara tatile girdi

Okul öncesi, ilköğretim ve ortaöğretim okullarındaki  yaklaşık 18 milyon öğrenci 15-19 Kasım’da, 2021-2022 eğitim ve öğretim yılı ilk ara tatilini yapacak.

Haberin Devamı

Kovid-19 salgını nedeniyle yaklaşık 1.5 yıllık aranın ardından 2021-2022 eğitim öğretim yılı, 6 Eylül 2021’de yüz yüze ve tam zamanlı olarak başlatıldı.

Birinci dönem ara tatili 15 Kasım Pazartesi başlayacak ve 19 Kasım Cuma günü sona erecek. - ANKARA AA

 

Yazarlar