Gündem Tatilin ilk günü yollarda geçti

Tatilin ilk günü yollarda geçti

06.11.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

Kurban Bayramı’nı şehir dışında geçirmek isteyenler cuma akşamı mesai bitimiyle yollara düştü ve bildik manzara yine ortaya çıktı: Otogarlar dolup taştı, otoyollar, gişe ve köprüler kilitlendi, İstanbul trafiği felç oldu

Tatilin ilk günü yollarda geçti

Her bayram tatilinde yaşanan trafik kabusu, bu Kurban Bayramı öncesi yine tekrarlandı. Büyükşehirlyerde otogarlar dolup taşarken, otoyollar ve köprüler tıkandı. Yollarda araçlar yine kilometreleri bulan kuyruklar oluşturdu. Özellikle Esenler’deki İstanbul ve Anadolu yakasındaki Harem otogarlarına akın eden yolcular, uzun kuyruklara neden oldu. Ankara Şehirlerarası Terminal İşletmesi AŞTİ’de de bayram nedeniyle yoğun bir gece geçirildi.

İstanbul düğüm oldu
Kurban Bayramı tatilini şehir dışında geçirmek isteyenler cuma akşamı mesai bitiminde yollara düşünce İstanbul trafiği felç oldu. Tatil için çıkan İstanbullular, kilitlenen trafikte saatlerce mahsur kaldı. Araçlar çok ağır hareket ederken, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin kent trafiğini gösteren yoğunluk haritasında birçok yol kırmızıya boyandı.
Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nde saat 18.30 sıralarında başlayan yoğunluk Mahmutbey Gişeleri’ne kadar uzandı. Araç sürücüleri 1-2 kilometrelik yolu yaklaşık 1 saatte gittiklerini söyleyerek, içinde bulundukları duruma tepki gösterdi.

Otogar dolup taştı
Bayramı tatili nedeniyle Büyük İstanbul Otogarı’nda da tarihi yoğunluklardan biri yaşandı. Biletlerini günler öncesinden alan vatandaşlar sefer saatini beklerken, bazı vatandaşlar da bilet bulabilme umuduyla firmaları dolaştı. Yoğunluk nedeniyle otobüsler zamanında otogara giremedi ve seferler aksadı, yolcular çileden çıktı. Bazı vatandaşlar yaklaşık 6 saattir otogarda beklediklerini “21.00’de kalkması gereken otobüsler gelmedi. Saat 01.00 oldu. Peronlarda mahsur kaldık” dedi.

Havalimanında yoğunluk
Bayram tatiline uçakla gitmek isteyenler de Atatürk Havalimanı’nda yoğunluk oluşturdu. Ancak alınan tedbirler nedeniyle pasaport ve bilet işlemleri sırasında sıkıntı yaşanmadığı öğrenildi.

Otoyollarda zor gün
Kurban Bayramı’nı İstanbul dışında geçirmek isteyenlerin neden olduğu ve önceki akşam başlayan trafik yoğunluğu, otoyollarda dün sabah daha da arttı. Saat 09.00’dan itibaren TEM’in Kocaeli geçişinde araçlar adeta tampon tampona ilerlerken, Gebze- Yalova arasında sefer yapılan feribot iskelesinde de zaman zaman araç kuyruğu iskele meydanının dışına taştı. Ancak sefer sayısının artırılmasıyla araçlar en fazla yarım saat bekledi.
Bu arada Bolu Dağı Tüneli’nden 1 günde 100 bin araç geçtiği açıklandı

Haberin Devamı

Tatilin ilk günü yollarda geçti


Trafik canavarı yollardaydı:
12 ölü, 79 yaralı

Her bayram tatilinde onlarca can alıp yüzlerce aileyi yasa boğan trafik kazaları, bu tatilin birinci gününde 12 kişinin ölümüne, 79 kişinin de yaralanmasına neden oldu. Dün saat 18.00 itibariyle bize ulaşan kaza haberleri şöyle:
- DİYARBAKIR: Ergani ilçesinde iki otomobil çarpıştı. Remzi Temir ile oğlu Veli Temir Öldü, 3 kişi de yaralandı.
- SİVAS: Yıldızeli ilçesinde İsmet Kızıltepe (38) yönetimindeki otomobil devrildi, 5 kişi yaralandı.
- KASTAMONU: Eşref Kömürcü (42) otomobilinin şarampole yuvarlanması sonucu öldü.
- KONYA: Akşehir’de 8 yaşındaki Osman Can Ketme otomobil çarpması sonucu öldü.
- BURDUR: Halil Burak Varkal (19) şehir merkezinde kasksız olarak kullandığı motosikletin devrilmesi sonucu öldü. Ali Avcıkurt (59) otomobille direğe çarparak yaralandı.
- BURSA: Harmancık ilçesinde otomobille traktör çarpıştı, 1 kişi yaralandı.
- ERZİNCAN: Muradiye ilçesine, Ferdi Taş’ın kullandığı minibüs devrildi, 7 kişi yaralandı. Kurtbey Şimşek’in kullandığı otomobil Erzincan-Tercan karayolunda yoldan çıktı, 8 kişi yaralandı.
- TUNCELİ: TIR ile otomobilin çarpışması sonucu Çarpışmanın Yaşar Şimşek öldü, Selahattin Dinçer ile Ali Zeng yaralandı.
- AĞRI: Minibüs devrildi, 11 kişi yaralandı.
- ANTALYA: Gazipaşa ilçesinde Celal Akbuz’un kullandığı otomobil 25 metreden dereye yuvarlandı. sürücü olay yerinde öldü.
- MERSİN: Bozyazı ilçesinde Nebi Zeren (18) kullandığı motosikletin, minibüsle çarpışması sonucu öldü.
- MUĞLA: Ortaca ilçesinde tobüsle kamyonet çarpıştı,2 kişi yaralandı.
- KARAMAN: Hamidiye Mahallesi’nde kamyonetle motosiklet çarıpştı 2 kişi yaralandı.
- ÇORUM: Osmancık ilçesinde Mustafa Arslan(53) yönetimindeki devrildi, 5 kişi yaralandı.
- ÇANKIRI: Ilgaz ilçesinde Ergün Tanrıkulu yönetimindeki otomobil devrildi, 8 aylık Burak Tanrıkulu öldü, 6 kişi yaralandı.
- DÜZCE: TEM otoyolunda yönetimindeki otomobil devrildi, 6 kişi yaralandı.
- BURSA: Harmancık ilçesinde Nihat Yazıcın (30) ve Süleyman Varol (40) yönetimindeki otomobiller çarpıştı, sürücülerle 1 kişi yaralandı. Ahmet Şefik’in kullandığı otomobil ağaca çarptı, 4 kişi yaralandı.
- İZMİR: Bornova ilçesinde matosikletle otomobil çarpıştı, motosiklet sürücüsü Mehmet Fahri Uysal (39) öldü.
- AMASYA: Merzifon ilçesinde Ali Sezgin(48) yönetimindeki kamyonet, otobüse arkadan çarptı. Kamyonetteki 4 kişi yaralandı.
- ESKİŞEHİR: Otomobille halk otobüsü çarpıştı, 5 kişi yaralandı.
- ADIYAMAN: Gölbaşı karayolunda Abuzer Dengiz ve MehmetKara idaresindeki otomobiller çarpıştı, 6 kişi yaralandı.

Haberin Devamı

Tatilin ilk günü yollarda geçti

Haberin Devamı

KARADENİZ YOLUNDA 3 KİLOMETRELİK ARAÇ KUYRUĞU
Kurban Bayramı tatili için yola çıkanlar TEM otoyolunun Bolu ve Düzce kesiminde araç yoğunluğuna neden oldu. Trafiğin akışında sorun yaşanmazken, bayram tatilini Karadeniz illerinde geçirmek isteyenler ise TEM Gerede gişelerinin önünde yaklaşık 3 kilometrelik araç kuyruğu oluşturdu. TEM Gerede gişelerinin önünde araç kuyruk yaklaşık 3 kilometrelik araç kuyruğu oluşturdu.
KORAY YILMAZDEMİR Bolu DHA