GündemTBMM Başkanı Kurtulmuş, TBB Başkanı Sağkan ve beraberindeki heyeti kabul etti

TBMM Başkanı Kurtulmuş, TBB Başkanı Sağkan ve beraberindeki heyeti kabul etti

05.05.2026 - 15:57 | Son Güncellenme:

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Erinç Sağkan ve beraberindeki TBB Yönetim Kurulu üyelerini Meclis'te kabul etti.

TBMM Başkanı Kurtulmuş, TBB Başkanı Sağkan ve beraberindeki heyeti kabul etti

Kabulde, avukatlara yönelik şiddet olayları, şiddetle mücadelede atılacak adımlar ve avukatların sorunları ele alındı. Kurtulmuş, Bursa'da avukat Hatice Kocaefe ile Yalova'da avukat Zekeriya Polat'ın silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmesinden, Erzurum'da ise avukat Taha Bağaçlı'nın kendi çalışma ortamında saldırıya maruz kalmasından duyduğu üzüntüyü dile getirdi.

Haberin Devamı
Haberin Devamı

Avukatlara yönelik şiddet olaylarının önlenmesine ilişkin çalışmaların TBMM çatısı altında gündeme getirilmesinin önemine işaret eden Kurtulmuş, TBB'nin siyasi parti gruplarıyla bu konuda görüşmeler yapmasından memnuniyet duyduğunu belirtti.

Meclis'te, avukatlara yönelik şiddetin nedenlerinin araştırılması ve bu yönde alınacak tedbirlerin belirlenmesi için bir araştırma komisyonunun kurulabileceğini, TBMM Başkanı olarak bu konuyu da takip edeceğini aktaran Kurtulmuş, "Hayatın her yerinde savunma mesleğinin en temel unsurlarından birisi olan avukatlarımız vazife görüyor. Komisyonun kurulması fikrinin doğru olduğunu düşünüyorum. Bunun için de sonuna kadar bu mücadelenizde size destek olurum." ifadesini kullandı.

Haberin Devamı
Haberin Devamı
Haberlerimizi Google’da Takip Edin
En güncel haberlere ve son dakika gelişmelerine Google üzerinden anında ulaşmak için bizi favorilerinize ekleyin.
Google’da tercih edilen
kaynak olarak ekleyin

TBMM Başkanı Kurtulmuş, TBB Başkanı Sağkan ve beraberindeki heyeti kabul etti

TBMM Başkanı Kurtulmuş, Avrupa Konseyi tarafından avukatlık mesleğinin korunmasına yönelik hazırlanan sözleşmeye Türkiye'nin de imza atabileceğini, bu konunun yürütme erki tarafından değerlendirilebileceğini söyledi.

Haberin Devamı

TBB Başkanı Sağkan ise avukatlara yönelik şiddetin önlenmesine ilişkin Meclis'te görüşmeler yaparak bu konudaki önerilerini siyasi partilerin grup başkanvekilleriyle paylaştıklarını kaydetti.

Haberin Devamı

Avukatlara yönelik şiddetin nedenlerinin araştırılması ve bu yönde alınacak tedbirlerin belirlenmesi için Meclis'te bir araştırma komisyonunun kurulmasını önemsediklerini dile getiren Sağkan, TBMM Başkanı Kurtulmuş'tan da bu konuda destek talep etti.

Sağkan, Avrupa Konseyi tarafından avukatlık mesleğinin korunmasına yönelik hazırlanan sözleşmenin Türkiye tarafından imzalanmasının da ciddi bir koruma alanı yaratacağına inandıklarını vurguladı.

Haberin Devamı

TBMM Başkanı Kurtulmuş, TBB Başkanı Sağkan ve beraberindeki heyeti kabul etti

TBMM BAŞKANI KURTULMUŞ, SAYIŞTAY BAŞKANI YENER'İ KABUL ETTİ

Ardından TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Sayıştay Başkanı Metin Yener'i kabul etti. TBMM'nin sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, TBMM Başkanı Kurtulmuş'un, Sayıştay Başkanı Yener'i kabul ettiği bildirildi. Kurtulmuş'un makamındaki kabul basına kapalı gerçekleşti.

TBMM Başkanı Kurtulmuş, TBB Başkanı Sağkan ve beraberindeki heyeti kabul etti

EN ÇOK OKUNANLAR

KEŞFETYENİ

İlgili Haberler