Gündem Tekirdağ'da metan gazı faciası: 3 ölü

Tekirdağ'da metan gazı faciası: 3 ölü

11.05.2010 - 15:48 | Son Güncellenme:

Boruyu açmak için girdiği kuyuda eşi ve oğluyla birlikte öldü

Tekirdağda metan gazı faciası: 3 ölü

TEKİRDAĞ'ın Muratlı İlçesi'ne bağlı Ballıhoca Köyü'nde tıkanan su borusunu açmak için 12 metre derinlikteki kuyuya inen aynı aileden 3 kişi metan gazından zehirlenerek öldü.

Haberin Devamı

Kırklareli'nin Lüleburgaz İlçesi'ne bağlı Büyükkarıştıran Beldesi'nde oturan 56 yaşındaki Salim Avcı, dün öğle saatlerinde aynı yaştaki eşi Huriye ve oğlu 24 yaşındaki Yekta Avcı'yı da yanına alarak Muratlı İlçesi Ballıhoca Köyü'nde bulunan 2 dönümlük bahçelerini sulamaya gitti. Bağ evi yanında bulunan 12 metre derinliğindeki su kuyusundaki borunun tıkanması sonucu su gelmediğini gören Avcı, kuyuya inerek boruyu açmak istedi. Bir süre sonra Salim Avcı'nın arkasından eşi ve oğlu da kuyuya indi. Kuyudan çıkamayan 3 kişi metan gazından zehirlenerek öldü.

Büyükkarıştıran Beldesi’ndeki evde ailesini bekleyen 26 yaşındaki Osman Avcı, bugün döneceklerini söyleyen anne, baba ve kardeşinin gelmemesi üzerine kardeşini telefonla aradı. Kardeşinin telefonuna ulaşamayınca ailesini merak eden Osman Avcı, bağ evine geldi. Bağ evindeki kuyuyu kontrol eden Osman Avcı, anne, baba ve kardeşinin cesedi ile karşılaştı. Kendisinin de zehirleneceğini düşünerek kuyuya girmeyen Avcı, sağlık ekipleri ve jandarmaya durumu bildirdi. Gelen sağlık ekipleri, kuyuda metan gazı olduğu için sivil savunma ekiplerine haber verdi. Gelen ekipler ise kuyudaki zehirli gazı tahliye ettikten sonra cesetleri çıkartma çalışmalarına başladı.

Haberin Devamı

Muratlı Kaymakamı Yakup Tat, Jandarma Komutanı Ali İnlek ve Tekirdağ Afet Kurtarma Kordinasyon İl Müdürü Recep Erol, olay yerine gelerek incelemelerde bulundu. Erol, aile fertlerinin kuyuya boruları tamir etmek için indiğini ancak, zehirlendiklerini söyledi. Olay yerine gelen ailenin yakınları sinir krizleri geçirdi. kipler kuyudan 3 aile ferdininde cesedini çıkartı ve cesetler otopsi için İstanbul Adli Tıp Kurum’na gönderildi. Soruşturma sürüyor.