Gündem Teneke bebek maması kutularında BPA var

Teneke bebek maması kutularında BPA var

25.12.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Türk Eczacıları Birliği, bazı bebek mamalarının konulduğu teneke kutuların Bisfenol A (BPA) ile kaplanmasının son derece tehlikeli sonuçlar doğurabileceği uyarısında bulundu.

Teneke bebek maması kutularında BPA var


Türk Eczacılar Birliği’nden yapılan açıklamada, gıda ile temas eden hiçbir üründe Bisfenol A maddesi kullanılamayacağı, bebek mamalarının konulduğu teneke kutuların bu madde ile kaplanmasının son derece tehlikeli sonuçlar doğurabileceği belirtildi.
Açıklamada, şöyle denildi:
“Bebeklerin mamalarının koyulduğu teneke kutular, salça ve konservelerin saklandığı teneke kutular adeta zehir, ölüm saçıyor. Kullanılması yasak olmasına rağmen hâlâ piyasada bulunması her zamanki gibi denetim mekanizmalarının yeniden gözden geçirilmesi gerektiği sorununu gündeme getiriyor. İnsan sağlığı ve özellikle bebeklerin gelişimi için son derece sakıncalı olan Bisfenol A maddesinin piyasanın insafına bırakmak, son derece hayati bir yanlış olacaktır.”

Haberin Devamı

Neden tehlikeli?
Plastik maddelerin ve teneke kutuların dayanıklılığını artırmak için kullanılan ve yüzeyini kayganlaştıran BPA maddesinin özellikle sinir sistemi üzerinde etkileri olduğu tespit edildi. BPA içeren ürünlerin, sindirim sistemi ve bağışıklık sistemi bozuklukları, obezite, hiperaktivite gibi ciddi sağlık sorunlarına yol açtığı biliniyor. BPA özellikle sıcak yiyecekler ve içecekler ile temasa geçtiğinde daha tehlikeli hale gelebiliyor.