Gündem TEOG sınav soruları ve cevaplarına internetten nasıl ulaşırım?

TEOG sınav soruları ve cevaplarına internetten nasıl ulaşırım?

11.05.2016 - 17:43 | Son Güncellenme:

TEOG sınav soruları ve cevapları sınavdan kısa bir süre sonra açıklandı. TEOG sınav soruları ve cevapları ile sınav hakkında genel bilgi sahibi olmak mümkündür. TEOG sınav soruları ve cevaplarına ilişkin detaylar yazımızda yer almaktadır.

TEOG sınav soruları ve cevaplarına internetten nasıl ulaşırım

Lise eğitimi almak isteyen her öğrenci ortaokul eğitimini tamamlamalıdır. Ortaokul eğitimini tamamlayan öğrenciler ortaokulun son senesinde yapılan TEOG sınavına girerek lise de okumaya hak kazanabilirler. İyi bir lisede okumak isteyen her öğrenci iyi bir şekilde çalışması gereklidir. TEOG sınavından iyi bir sonuç alan öğrenciler tercihlerini gerçekleştirdikten sonra lisede eğitimlerine başlayabilirler. TEOG sınavı her dönemi gerçekleştirilmektedir. Öğrencilerin son senelerinde gerçekleştirilen bu sınav ilk dönem ve ikinci dönem olmak üzere 2 kez gerçekleştirilmektedir. Bu yapılan iki sınavında ortalamaları alınarak ve öğrencilerin dönem içinde gördüğü derslerinde sınav sonuçları baz alınarak bir puan oluşturulur. Bu puana göre de öğrenciler tercihlerini gerçekleştirerek lise okumaya hak kazanırlar.

Haberin Devamı

TEOG SINAV SORULARI İÇİN TIKLAYINIZ!

TEOG PUAN HESAPLAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Bu dönem TEOG sınavları 27 ve 28 nisan tarihlerinde 2 gün olarak gerçekleştirilmiştir. 2 dönem yapılan TEOG sınavına ülkemizde toplam 1 milyon 167 bin 854 öğrenci katılmıştır. Sınava giren öğrenciler TEOG sınavlarına kendi okullarında girmeleri gereklidir. 27 - 28 nisan tarihlerinde sınav yapıldığı için okullarda ders işlenmemiştir. Öğrenciler ilk gün yapılan yani 27 nisan tarihinde gerçekleştirilen sınavda Türkçe, Matematik ve Din Kültürü derslerinden sınavlara girmiştir. İkinci gün olan sınavda yani 28 nisan tarihinde gerçekleştirilen sınavda ise öğrenciler Fen ve Teknoloji, T.C. İnkılap ve Atatürkçülük ve yabancı dil derslerinden sınavlara girmişlerdir. TEOG sınavında her dersten 20 soru sorulmuştur. Sınava giren öğrenciler artık sınav sonuçlarının açıklanmasını beklemektedir. Puanlama sistemi ise birazcık değişiktir. Puanlama sistemi temel öğretimden orta öğretime geçiş sınavı yani TEOG sınavından öğrencilerin aldıkları puanların aritmetik ortalaması ile o derse ait haftalık ders saati sayısıyla çarpılarak ağırlıklı yıl sonu puanları hesaplanacaktır. Ağırlıklı yıl sonu puanlarına göre öğrenciler tercihte bulunurlar. Hesaplanan puanların toplamının o derslere ait haftalık ders saati toplamına bölünmesi ile de yıl sonu başarı puanı elde edilecektir. Bu hesaplama işlemlerinin hepsi rehberlik öğretmenleri tarafından gerçekleştirilmektedir. Rehberlik öğretmenleri bu puanlamaları bildiği için öğrenciler rehberlik öğretmenlerine başvurarak yaklaşık olarak kaç puan alacaklarını hesaplayabilirler. TEOG sınavından alınan puanlamalar ve ağırlıklı yıl sonu puanlamaların ortalaması 500 puan üzerinden alınacaktır. Sınava giren öğrenciler sınavdan hemen sonra sınav soru ve cevaplarına ulaşabilirler. Son sınavdan sonra yani perşembe günü yapılan sınavdan sonra öğrenciler bazı kanallardan sınav soru ve cevaplarına ulaşabilmektedir. İnternet üzerinden de sınav soru ve cevaplarına ulaşabilirsiniz. Perşembe günü sınavlar sona erdikten sonra saat 14:00 dan sonra sınav soru ve cevapları internet üzerinden yayınlanmıştır. Sınava giren öğrenciler sınav soru ve cevaplarına internet üzerinden EBA sisteminden öğrenebilirsiniz. EBA sistemine giriş yaparak TEOG sınavında sorulmuş olan soru ve cevaplara uzman öğretmenlerin videolu bir şekilde anlatımıyla soru ve cevaplara ulaşabilirsiniz.