Gündem TEOG tercih yerleştirme sonuçları açıklandı! 2016 MEB

TEOG tercih yerleştirme sonuçları açıklandı! 2016 MEB

17.08.2016 - 10:53 | Son Güncellenme:

Öğrencilerin ve ailelerin heyecanla bekledikleri TEOG tercih sonuçları nihayet açıklandı. Öğrenciler ve aileleri yerleştirmelere dair TEOG tercih sonuçlarını internet sitesi üzerinden sorgulatarak öğrenebiliyorlar. Tüm öğrenciler TEOG tercih yerleştirmeleri neticesinde eğitim görmeye hak kazandıkları liseleri öğrenecekler.

TEOG tercih yerleştirme sonuçları açıklandı 2016 MEB

Orta öğretime geçiş yapacak öğrenciler geride bıraktıkları öğrenim hayatını hep daha iyi bir lisede ve daha iyi bir üniversitede öğrenim görmek için ve en sonunda çok daha iyi bir hayata kavuşmak için tamamlıyorlar. Bu sürecin en önemli adımlarından bir tanesi de liseye geçmeden önce hangi liseye gideceklerine dair en önemli belirleyiciliği olan sınavlar. Yıllardır sayısız öğrencinin katıldığı ve her yıl bazı sistem ve isim değişiklikleriyle öğrencilerin hayatlarının gelişimini belirleyecek olan bu sınavlar, tercih süreçleri ile de büyük bir önem taşıyorlar. Çünkü adaylar kendi hayatlarını gelecekte çok daha güzel bir şekilde kurabilmek için hayallerinin lisesine girmek üzere bu sınav sonuçlarına göre bir tercih sıralaması yapıyorlar. Öğrencilerin gelecekleri için attıkları en önemli adımlardan bir tanesi olan Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sınavı süreci, nihayet TEOG tercih sonuçları ilanından sonra tamamlanmış oldu.

Haberin Devamı

TEOG TERCİH SONUÇLARI HAKKINDA BİLGİ İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

İki oturum halinde gerçekleşen bu sınav Kasım ve Nisan aylarında yapıldı. Tüm sınavlar tamamlandıktan sonra öğrenciler almış oldukları puanlara göre tercih yapma sürecine başladılar. TEOG sınav sonuçları geçtiğimiz Haziran ayında açıklandı. Tüm adaylar sınav sonuçlarının açıklanması ile birlikte yapacakları tercihlerini heyecan ile düşünmeye başladılar. TEOG sonuçlarına göre yerleşmek istedikleri liseleri belirleyen öğrenciler için zorlu sürecin en son aşamasına gelindi elbette. Öğrenciler ve aileleri TEOG tercih sonuçları doğrultusunda yerleştikleri liseleri öğrenmek için heyecan ile beklemeye başladılar.

Haberin Devamı

Bilindiği üzere Milli Eğitim Bakanlığı tarafından geçtiğimiz günlerde bir açıklama yapılmıştı ve TEOG tercih sonuçları belirlenen bir tarihte açıklanacak bilgisi gelmişti. Buna karşılık TEOG tercih sonuçları çok daha erken bir tarihte sonuçlandı. Sınava girmiş adaylar ve aileleri artık öğrencilerin yerleştikleri liseleri internet sitesi üzerinden sorgulatarak çok kolay ve pratik bir şekilde öğrenebiliyor, heyecan dolu bu süreci sonlandırabiliyorlar. Öğrencileri diledikleri yerlerden kişisel bilgileri olduğu müddetçe her daim internet üzerinden sorgulatacak TEOG tercih sonuçları neticesinde yerleştikleri ve gelecekleri için en önemli adım olan liselerini öğrenebilecekler. İlk günler sistemde ortaya çıkabilecek yoğunluk nedeni ile bazı birtakım takılmalar ya da yavaşlıklar yaşanabilecek olsa da her öğrenci yerleştiği liseyi çok kolay bir şekilde bu sistem öğrenebilir ve hatta yerleştiği lisenin yazılı olduğu TEOG tercih sonuçları dökümünün de çıktısını alabilir. Öğrencilerin TEOG tercih sonuçları ile alakalı bilgilerine ulaşabilmeleri için Milli Eğitim Bakanlığı’nın resmi internet sitesine girmeleri gerekiyor. Sınava girmiş olan öğrencileri ve velilerini bu aşamadan sonra kazanmış oldukları liselerde gerçekleşecek olan heyecanlı bir kayıt süreci bekliyor.