Gündem Terör mağduruyum, terörü desteklemem

Terör mağduruyum, terörü desteklemem

18.06.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Savcı Mehmet Selim Kiraz’ın şehit edildiği gün sosyal medyada yaptığı paylaşımlar nedeniyle hakkında soruşturma başlatılan gazeteci Koray Çalışkan “şüpheli” sıfatıyla ifade verdi.

Terör mağduruyum, terörü desteklemem

Çalışkan ifadesinde, “Biz aile olarak terör mağduruyuz. Terörü desteklediğim, propangandası yaptığım iddiası beni manevi olarak üzmüştür” dedi.
Berkin Elvan’ın ölümüne ilişkin soruşturmayı yürüten savcı Mehmet Selim Kiraz DHKP-C’li teröristler tarafından şehit edilmişti. Savcı Kiraz’ın şehit edildiği gün sosyal paylaşım sitesi Twitter’dan paylaşımda bulunan 10 gazeteci hakkında “Terör örgütü propagandası yapmak” suçlamasıyla soruşturma başlatılmıştı.

‘Saldırıyı kınadım’
Hakkında soruşturma başlatılan gazetecilerden Koray Çalışkan dün savcı karşısına çıkarak şüpheli sıfatıyla ifade verdi. Savcı Umut Tepe’ye ifade veren Çalışkan, attığı tweetlere bütün olarak bakıldığında terör örgütü propagandası yapmadığını, savcının şehit edilmesini kınadığın söyledi. Ailesinin terör mağduru olduğunu söyleyen Çalışkan, “Terörü desteklediğim, propangandası yaptığım iddiası beni manevi olarak üzmüştür. Ben her platformda terörü lanetleyen bir insanım” dedi. Çalışkan ifadesinin ardından avukatıyla birlikte adliyeden ayrıldı.