Gündem Teröristler göz hapsinde

Teröristler göz hapsinde

19.12.2018 - 08:15 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Fırat’ın doğusunda terör örgütlerine yönelik operasyon başlatılacağı açıklamasının ardından sınır birlikleri sınıra yakın yerleşim yerlerinde terör örgütü PKK/PYD/YPG’nin hareketlerini göz hapsine aldı.

Teröristler göz hapsinde

Teröristler göz hapsinde
Durumu fark eden teröristlerin sınır hattından uzaklaştığı görüldü. Şanlıurfa’nın Ceylanpınar ilçesine komşu olan Suriye’nin Rasulayn kasabasında, teröristler TSK tarafından göz hapsine alındı. Sınır birlikleri, terör örgütünün tüm hareketini dikkatle izliyor.

Haberin Devamı

Bomba döşediler

Başlaması muhtemel harekat öncesi sınırda tahkimat çalışması yapan teröristler artık sınıra uzak noktalarda konuşlanıyor.
Türkiye sınırına yakın noktalara toprak siperler kazılmaya devam ediyor. Türkiye’nin harekat öncesi ABD ile görüşmeleri ve atılan adımlar sonrası teröristlerin görüntü vermemek için sınıra yakın yerlerden ayrılarak iç kesimlere geçtiği belirtiliyor. Resulayn’ın sınıra yanın mahallelerinde yaşayan Suriyeli siviller ise günlük islerine devam ediyor.

Teröristler bir yandan mevzi ve siperler kazarken diğer yandan da yakmak için araç lastiği ve brandalar toplayarak, İHA ve SİHA’ların görüşlerinin engellemeye çalışıyor. Teröristlerin ayrıca şehir içi çatışmada kullanmak için elektik direklerinin altını kazarak patlayıcı yerleştirdiği ve üzerine beton dökerek tuzakladığı iddia edildi.

Yazarlar