Gündem ‘Terzi, Aksakallı ile dalga geçti’

‘Terzi, Aksakallı ile dalga geçti’

14.07.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Ömer Halisdemir’in şehit edilmesine ilişkin davada Zekai Aksakallı’nın emir astsubayı Ulu, Terzi’nin telefonla görüştüğü Aksakallı ile “Sesin gelmiyor ama anlat” diye dalga geçtiğini belirtti

‘Terzi, Aksakallı ile dalga geçti’

Özel Kuvvetler Komutanlığı’nı (ÖKK) ele geçirmek isteyen darbeci general Semih Terzi’yi vurarak darbe girişiminin seyrini değiştiren Astsubay Ömer Halisdemir’in şehit edilmesine ilişkin 18 sanığın yargılandığı davada mahkeme heyeti, sanıkların tutukluluk halinin devamına hükmetti. Mahkeme heyeti, ÖKK Komutanı Korgeneral Zekai Aksakallı’nın duruşmada tanık olarak dinlenmesi talebini de reddederek, duruşmayı 12 Eylül’e erteledi. Duruşmada tanık olarak dinlenen Özel Kuvvetler Komutanı Korgeneral Zekai Aksakallı’nın emir astsubayı Makbul Ulu, Genelkurmay’da görevli bir korumanın telefonuyla darbe girişimini öğrendiğini, Aksakallı’yı arayarak, yanına geçtiklerini söyledi. Aksakallı’nın telefon irtibatını sağladıklarını belirten Ulu, ÖKK’da Harekat Şube Müdürü olarak görev yapan eski Albay Ümit Bak ve Ali Çelik ile görüşüldüğünü, ancak bu kişilerin emirlere uymadığını anlattı.
Darbeci Semih Terzi ile hem kendisinin hem de Aksakallı’nın telefonla görüştüğünü dile getiren Ulu, Terzi’nin, “sesin gelmiyor ama sen anlat, anlat” diye kendileriyle dalga geçtiğini belirtti. Bu sırada şehit Halisdemir’in kendilerine telefonla ulaştığını bildiren Ulu, Aksakallı’nın Halisdemir’e görevi verdiğini, ardından Halisdemir’in şehit olduğunu, Terzi’nin de GATA’ya götürüldüğünü öğrendiklerini belirtti.
Ulu, avukatların sorusu üzerine, Ümit Bak, Ali Çelik ve Fatih Şahin ile gece boyunca teslim olmaları yönünde telefon görüşmeleri yaptıklarını, Terzi’nin emrindeki askerlerle görüşme fırsatı bulamadıklarını söyledi. Ulu, Terzi’nin Ankara’ya geldiğini, uçağı kalktıktan sonra Diyarbakır’dan öğrendiklerini bildirdi. Ulu, ÖKK’daki darbecilerin, davanın sanıklarından Mihrali Atmaca ve ekibi tarafından etkisiz hale getirildiğini söyledi. Ulu, “Atmaca ve timi, Ömer Halisdemir’i şehit ettiler, ardından dönüp darbecileri etkisiz hale getirdiler” dedi.
‘Tehdit ediliyorum’
Sanık eski Üsteğmen Mihrali Atmaca da, “Biz tim personeliyiz, emirleri sorgulama makamı değiliz. Karanlıktı, bakmadan, görmeden, hedef gözetmeden ateş ettim. Cezaevinde tehdit ediliyorum” diye konuştu. Sanık Mehmet Bilge de 15 Temmuz darbe girişiminin bir senaryo olduğunu öne sürdü. Bilge, “Böyle bir darbe girişimi olmaz. Ömer Halisdemir’e önden gelen mermileri saklıyorlar. Sabah ben inceledim. Kamera kayıtlarını var. Göğüs bölgesinde de kurşun yaraları vardı. Ön tarafı delik deşikti” dedi.

Fetullahçı Terör Örgütü’nün 15 Temmuz hain darbe girişiminin seyrini değiştiren kahraman şehit Astsubay Ömer Halisdemir’in anısı, Taksim’e konulan heykeli ile yaşatılıyor.

Haberin Devamı