Gündem THY açık olan hava alanlarına ek seferler koydu

THY açık olan hava alanlarına ek seferler koydu

18.04.2010 - 14:10 | Son Güncellenme:

THY, İzlanda’daki yanardağ patlaması nedeniyle sefer yapılamayan yerler yerine Avrupa’da hava sahası açık olan Roma, Barselona, Madrid, Simferopol ve Atina’ya ek seferler koydu.

THY açık olan hava alanlarına ek seferler koydu

THY Basın Müşavirliğinden yapılan açıklamada, Türk Hava Yolları’nın sefer iptali yaşanan noktalara gidemeyen yolcuların 30 Nisana kadar bilet işlemlerini yaptırmaları gerektiği kaydedildi. Açıklamada şöyle denildi.

"İzlanda’da meydana gelen volkanik hareketler nedeniyle oluşan kül bulutlarının hava trafiğini etkilemesi sonucu, Türk Hava Yolları’nın sefer iptali yaşanan tüm uçuş noktalarına düzenlenmiş biletlerde 30 Nisana kadar işlem yaptırmak ve 31 Mayısa kadar seyahat etmek kaydıyla, rezervasyon değişiklikleri, ücret kurallarına bakılmaksızın aynı ve üstü sınıflarda seyahat etmeleri koşulu ile yapılacak, iade durumunda ise ceza alınmadan iade yapılacaktır.

Yolcuların seyahat öncesi havayolu ile irtibata geçerek uçuşları ile ilgili bilgi almaları gerekmektedir. Uçuşları iptal olan yolcuların havalimanına gelmemeleri önemle önerilmektedir.

Türk Hava Yolları yolcuları, bugün itibariyle ulaşıma açılan Madrid, Barselona, Roma, Simferopol, Atina uçuş noktalarına yönlendirilmekte, bu istasyonlara hem tarifeli hem de ek seferler düzenlenmektedir.".

Bu arada, yapılamayan seferler nedeniyle yolcular gibi havayolu şirketlerinin uçakları da Atatürk Havalimanı’nda mahsur kaldı. Aralarında Lufthansa ve British Airways’in de bulunduğu hava yolu şirketlerinin uçakları da geldikleri ülkelere gidemedikleri için apronda bekleyişlerini sürdürüyor. Bazı THY uçaklarının da hava sahası kapanan ülkelerde kaldığı bildirildi.