Gündem TIR PARKINDA iKi CESET!

TIR PARKINDA iKi CESET!

27.02.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Kadın doktor ile ilaç mümessili önce bıçaklandı, sonra da tabancayla öldürüldü. TEM Otoyolu üzerindeki bir TIR parkına bırakılan cesetlerin yanında bulunan benzin şişesi, “Cesetleri yakacaklar mıydı?” sorusunu akıllara getirdi

TIR PARKINDA iKi CESET

Düzce’de dokuz yıl aile hekimliği yaptıktan sonra eşinden boşanıp İstanbul’a tayinini isteyen Dr. Emine Küçük (42), ilaç mümessili 28 yaşındaki Mustafa Bayrak ile birlikte defalarca bıçaklanıp tabancayla öldürüldü. Sapanca’da TEM Otoyolu üzerindeki bir TIR parkında bulunan dün sabaha karşı bulunan cesetler otopsi için İstanbul Adli Tıp Kurumu’na gönderildi. Cesetlerin yanında su şişesi içinde benzin bulunması, katillerin cesetleri yakmayı planladıklarını akla getirdi.
Sapanca’da 04.00 sıralarında polisi arayan bir kişi, TEM Otoyolu’nun Ankara yönündeki Kurtköy TIR Parkı’nda iki ceset bulunduğu ihbarını yaptı. Söylenen yere giden polis ekibi bir kadın ve bir erkeğe ait cesetlerle karşılaştı. Araştırma başlatan polis, kısa sürede öldürülen kişilerin aile hekimi olarak görev yapan Dr. Emine Küçük ve ilaç mümessili Mustafa Bayrak’a olduğunu saptadı. Bayrak’ın cesedinde 14 bıçak darbesi ve dört kurşun, Dr. Küçük’ün cesedinde ise iki bıçak darbesi ve tek kurşun saptanırken, cinayetin başka bir yerde işlendiği değerlendirmesi yapıldı.

Kısa süre önce boşanmış
Küçük’ün, Düzce’deki Dereli Tütüncü Sağlık Ocağı ile Kalıcı Konutlar Sağlık Ocağı’nda 2005-2014 yılları arasında aile hekimi olarak görev yaptığı öğrenildi. Müteahhit Hikmet Battal ile evlenen ve 6 yaşında bir kızı olan Küçük’ün, geçen yıl boşandığı ve 3 ay önce İstanbul’a tayin olduğu kaydedildi. Battal’dan şiddet gördüğü gerekçesiyle boşandığı ileri sürülen Küçük’ün, babaya verilen kızının velayetini almaya çalıştığı ifade edildi. Toplanan deliller değerlendirilirken kendisine ulaşılamayan Battal’ın polisi arayarak “İl dışındayım kısa sürede gelip ifade vereceğim” dediği belirtildi.

Ev satışından sonra
Küçük ve Bayrak’ın cesetlerini teşhis için yakınları İstanbul Adli Tıp Kurumu’na çağrıldı. Bayrak’ın kuzeni olduğunu söyleyen Süleyman İnce, “Dr. Emine Küçük, Mustafa’nın ağabeyi Halit Bayrak ile nişanlıydı, evleneceklerdi” dedi. Dr. Küçük ile Mustafa Bayrak’ın, Sapanca’ya ev satışı için gittiklerini
ileri süren İnce, şunları söyledi: “Dr. Küçük, Sapanca’daki evini satacaktı. Nişanlısının işi olduğundan kardeşi Mustafa ile yola çıktılar. Evi alacak kişi, ’Bizim aracımız var sizin araçla gelmenize gerek yok’ deyince Sapanca’ya gittiler. Evi 450 bin liraya sattıktan sonra büyük bir ihtimalle bunları kurşunlayıp bir kenara atmışlar.”

Benzin şişesi bulundu
Evi alacağını söyleyen kişinin kendisini stratejik bir devlet kurumunda mühendis olarak tanıttığını ileri süren İnce, “Yanındakiler de
koruması ve polis oldukları görün-tüsünü vermiş” dedi.
Cinayetle ilgili soruşturma sürerken, polisin olay yerinde bir mermi kovanı ile yarım litrelik su şişesi içinde benzin buldu. Benzinin bulunması, katillerin cesetleri yakmayı planladıklarını akla getirdi.