Gündem Tolon’la görüşmem çok çocukçaymış

Tolon’la görüşmem çok çocukçaymış

24.10.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Sevil Atasoy, “Görev sürem neden uzatılmadı diye Tolon’la görüşmüştüm. 7 yıl sonra bu çok çocukça ve kadınca geliyor” dedi

Tolon’la görüşmem çok çocukçaymış

Ergenekon davasında tutuklu sanık Hurşit Tolon’un savunma tanığı olarak gösterdiği eski İstanbul Üniversitesi Adli Tıp Enstitüsü Müdürü Sevil Atasoy dinlendi. Atasoy, emekli orgeneral Hurşit Tolon ile görüşmesini anlattı. Enstitü’de görev süresinin neden uzatılmadığı konusu ile ilgili birçok kişi ile görüştüğünü belirten Atasoy, Tolon ile de bu kapsamda görüştüklerini söyledi. Atasoy yaşlanması nedeniyle yeniden müdür olarak atanmadığının açıklanması üzerine bunun nedenini araştırdığını belirterek “7 yıl sonra bu görüşmeyi düşününce çocukça ve çok kadınca geliyor” dedi.
Ergenekon davasının 251’inci duruşmasında 40 tutuklu sanık hazır bulundu. Atasoy’a İstanbul Üniversitesi öğretim üyeleri hakkında 1. Ordu Komutanı Hurşit Tolon’a (Ergenekon davasından tutuklu sanık) ihbar niteliğinde bir rapor hazırladığı iddiası hatırlatıldı. Enstitü’nün 1982 yılındaki kurucuları arasında yer aldığını belirten Atasoy, 18 yıl enstitünün müdürlüğünü yaptıktan sonra geçici görev ile Lahey’e gittiğini anlattı.
Bu gelişmeler üzerine o dönem gazeteciden milletvekiline, iş adamına kadar birçok kişi ile bu konuyu görüştüğünü anlatan Atasoy, “Kimin fikri olduğunu hatırlamıyorum ama 1. Ordu’ya da bu konu ile ilgili bir ziyarette bulunma durumumuz oldu. Aynı kurumda çalıştığımız Doç.dr Ümit Sayın randevu aldı ve kendisi ile birlikte Tolon’a bir ziyarette bulunduk.” dedi. Görüşmeyi ayrıntılı olarak hatırlamadığını belirten Atasoy, Mahkeme Başkanı Özese’nin sorusu üzerine “Tolon benden anlattıklarımı yazılı olarak kendisine vermemi rica etti. Ancak ben cevap vermedim. Çünkü benim açımdan yazıya dökecek bir konu yoktu” dedi.

Haberin Devamı

‘Denize düşen yılana sarılır’
Avukat Dilek Helvacı, tanıklık için gelmesine teşekkür ederek soracağı sorular nedeniyle önceden özür diledi. Sevil Atasoy ise “Tanık olarak çağırmadan önce etik olarak bana haber vermeniz gerekirdi. Ben etrafımda kim varsa herkese görev süremin neden uzatılmadığını sordum” dedi.

Yazarlar