Gündem Toz patlaması!

Toz patlaması!

03.08.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Çin’de otomobil parçası üreten bir fabrikada meydana gelen patlamada 68 kişi yaşamını yitirdi, 187 kişi de yaralandı. Patlamaya biriken tozların yanında oluşan ateş sebep oldu

Toz patlaması

Çin’in doğusundaki Ciangsu eyaletinde meydana gelen patlamada 68 kişi öldü, 187 kişi yaralandı. Şinhua haber ajansı, Ciangsu eyaletinin Kunşan kentinde bulunan, ABD merkezli otomotiv üreticisi “General Motors” için parça üretilen fabrikada meydana gelen patlamada 44 kişinin olay yerinde, 24 kişinin ise hastanede hayatını kaybettiğini açıkladı.
Dün sabah yerel saatle 07:37’de meydana gelen facia sırasında fabrika ve çevresinde 200’den fazla çalışan bulunuyordu. Yetkililerin ilk incelemeler sonrası yaptığı açıklamada, tekerlek atölyesinde meydana gelen patlamanın kapalı ortamda biriken tozların alev alması sonucu olduğu belirtildi.

Cesetler kamyonlarla taşındı
General Motors fabrikanın Kunşan Zhongrong Metal Ürün Şirketi tarafından işletildiğini ve kendileri için de parça ürettiklerini doğruladı. Görgü tanıklarının ifadelerine göre, yanmış ve simsiyah olmuş cesetler ve yaralılar büyük kamyonlarla taşındı.
Şanghay’daki Ruycin Hastanesi’nin yanık ünitesi bölümünden birçok doktor ve hemşire, destek olmak için bölgeye gitti. Çin’de geçen yıl Bu patlama, geçen yıl 119 kişinin hayatına kaybetmesine yol açan tavuk çiftliğindeki yangından sonra, ülkede meydana gelen en ciddi sanayi kazası olarak kayda geçti.

Haberin Devamı

Nasıl patladı?

Tekerlek atölyesinde tozların yanında oluşan alev neticesine meydana gelen patlama faciaya yol açtı. Toz patlaması, havadaki toz partiküllerinin yoğunluğunun belirli bir sınırı aştıktan sonra bir kıvılcımın veya tetikleyen başka yanıcı maddenin etkisiyle patlaması sonucu oluşuyor. Özellikle yanıcı toz partiküllerinin bulunduğu ortamlarda meydana gelen toz patlamaları büyük hasara yol açıyor.