Gündem Trafik kavgasında polis ateşi: 1 ölü

Trafik kavgasında polis ateşi: 1 ölü

13.08.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

İzmir Emniyeti’ne ait asayiş ekip otosunun, sivil otomobille kaza yapmasının ardından kan aktı. Polis memuru, ehliyetsiz araç kullandığı için işlem yapmak istediği sürücü ve yanındakilerin karşı koyması sonrası silahını çıkararak dehşet saçtı

Trafik kavgasında polis ateşi: 1 ölü

Polis memurunun ateş açtığı otomobilin sürücüsü ile iki arkadaşı ve yoldan geçen bir kişi yaralandı. Yaralılardan Emrah B. hastanede hayatını kaybetti.
Olay, dün saat 15.00 sıralarında Limontepe Semti Kahveler Durağı 3820 Sokak’ta meydana geldi. Ekip otosu, iddiaya göre devriye görevini yaptıktan sonra yol kenarına park etti. Bu sırada, ehliyetsiz olduğu öğrenilen 17 yaşındaki Erhan B.’nin kullandığı otomobil, ekip otosuna çarptı. Ekip otosundan inen polisler, tutanak tutmak istedi. Ceza yazılmasına engel olmak isteyen Erhan B., yanındaki ağabeyi Emrah B. ve Faruk K. ile polis memurları arasında tartışmaya başladı. Arbede sırasında, polis memurları biber gazı sıktıktan sonra havaya ateş etti, Erhan B. ve iki kişi ise sandalyeyle polisin üzerine yürüdü.
İsmi açıklanmayan polis, meslektaşının üzerine sandalyeyle saldırıldığını görünce silahını tekrar ateşledi. Bu sırada Emrah B., Erhan B. ve F.K. bacaklarından yaralandı. Yoldan geçen Halil Altun da, seken kurşunun isabet etmesiyle hafif yaralandı. Karnından vurulan Emrah B. kaldırıldığı hastanede kurtarılamadı. Olayda tabancasını ateşleyen polis memuru, meslektaşları tarafından gözaltına alındı.