Gündem Traktörle karakola intihar saldırısı

Traktörle karakola intihar saldırısı

03.08.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

PKK’lı teröristler 2 ton patlayıcı yüklü traktörle Doğubayazıt’taki Karabulak Jandarma Karakolu’na intihar saldırısı düzenledi. Nöbetteki 2 askerin şehit olduğu hain saldırıda, terörist de parçalanarak öldü

Traktörle karakola intihar saldırısı

Ağrı’nın Doğubayazıt ilçesine bağlı Karabulak Jandarma Karakolu’na PKK’lı teröristler tarafından 2 ton patlayıcı yüklü traktörle düzenlenen intihar saldırısında 2 asker şehit düştü, 4’ü ağır 31 asker yaralandı. Saldırıyı gerçekleştiren teröristin de parçalanarak öldüğü saldırıda, patlamanın etkisiyle çevreye dağılan parçaların isabet ettiği civardaki evler de hafif hasar gördü.

Haberin Devamı

Ağrı Dağı eteklerinde, Iğdır- Doğubayazıt karayolu kenarındaki Karabulak Jandarma Karakolu’na yönelik kanlı baskın önceki gece saat 03.00 sıralarında yapıldı. Yaklaşık 2 ton patlayıcı yüklü traktörle Karabulak Jandarma Karakolu önüne gelen PKK’lı teröristler, patlayıcıyı infilak ettirdi. Patlamanın ardından roketatar ve uzun namlulu silahlarla karakol ateş altına alındı. Kulakları sağır eden patlamayla birlikte Jandarma Karakolu harabeye döndü, dağılan traktörün parçaları yüzlerce metre uzaklıktaki evlere de isabet etti.

Adıyaman ve Siirtli

Saldırıda o sırada nöbette olan askerlerden Adıyaman nüfusuna kayıtlı Medet Mat ile Siirt nüfusuna kayıtlı Mansur Cengiz şehit oldu. Koğuşların da ağır hasar gördüğü intihar saldırısında 31 asker de yaralandı. Yüzlerce metre uzağa fırlayan parçaların isabet ettiği evlerdeki bazı köylüler de hafif yaralandı.

Haberin Devamı

Sağlık ekiplerinin karakola ulaşmasını engellemek için karayoluna pusu kuran PKK’lı teröristler takviye güçlerin gelmesi üzerine gecenin karanlığından yararlanıp Ağrı Dağı’na doğru kaçtı.

Yol güvenliğinin sağlanmasının ardından yaralılar ambulanslarla Doğubayazıt Devlet Hastanesi’ne ulaştırıldı. Buradaki ilk müdahalenin ardından durumu ağır olan 6 yaralı asker, askeri helikopterlerle Erzurum’daki Mareşal Çakmak Asker Hastanesi’ne ve Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Yakutiye Araştırma Hastanesi’ne sevk edildi. Patlamada hafif yaralanan köylüler de Doğubayazıt Devlet Hastanesi’nde ayakta tedavi gördü.

Adice ve kalleşçe

Doğubayazıt’ta terör örgütü tarafından yapılan bombalı saldırının ardından sabah saatlerinde saldırıya uğrayan karakolda incelemelerde bulunan Ağrı Valisi Musa Işın, ardından Doğubayazıt Devlet Hastanesi’nde ve Ağrı’daki hastanelerde tedavi gören askerleri ziyaret etti.

Genelkurmay Başkanlığı’ndan Karabulak Jandarma Karakolu’na yapılan saldırıya ilişkin açıklamada 2 askerin şehit olduğu, 4’ü ağır 31 askerin de yaralandığı belirtildi. Teröristlerin patlayıcı yüklü traktörü karakolun nizamiyesi önünde infilak ettirdiği ve ardından uzun namlulu silahlarla saldırdığı belirtilen açıklamada saldırının “İnsanlıktan nasibini almamış caniler tarafından adice ve kalleşçe gerçekleştirildiği” vurgulandı.

Haberin Devamı

Şehitlerden Medet Mat’ın, saldırıdan yaklaşık 18 saat önce sosyal paylaşım sitesinde elinde silahı ile çektirdiği fotoğrafına, “Biri vatan mı dedi. Daima hazır Allah’ın izniyle” yazdığı ortaya çıktı.

Saldırıyı gerçekleştiren teröristlerin yakalanması için Ağrı Dağı eteklerinde helikopter desteğinde operasyonlar sürerken, İnsansız Hava Aracı da (İHA) bölge üzerinde keşif uçuşu yapıyor.

Brandayla kapatıldı

Saldırının ardından ulaşıma kapatılan Doğubayazıt-Iğdır karayolu inceleme sonrasında yeniden açıldı.

Patlamada ağır hasar gören Karabulak Jandarma Karakolu binasının ön cephesi de brandayla kapatıldı. Uzman ekipler, saldırıya ilişkin delilleri olay yerinden toplarken, güvenlik güçleri de sinyal kesici ve zırhlı araçlarla karakol çevresinde güvenlik önlemleri aldı.

Medet’in terhisine 2 ay vardı
Terhis olmasına 2 ay kala şehit düşen er Medet Mat’ın Adıyaman’ın Kahta ilçesi İkizce köyündeki babası Nusret’e ve annesi Nimet Mat’a acı haberi köye giden Kaymakam ve İlçe Jandarma Komutanı verdi. Anne ağıtlar yakarken, metanetini koruyan baba, “Ne mutlu ki oğlum vatan için şehit oldu” dedi.
Medet Mat’ın saldırıdan yaklaşık 18 saat önce sosyal paylaşım sitesinde elinde silahı ile çektirdiği fotoğrafına, “Biri vatan mı dedi. Daima hazır Allah’ın izniyle” yazdığı ortaya çıktı.
Siirtli şehit Er Mansur Cengiz’in Şirvan ilçesine bağlı Durankaya köyünde yaşayan ailesi de acı haberle yıkıldı. Köydeki evlere Türk bayrakları asılırken aile köy camisinde taziyeleri kabul etti. Şehidin amcası Cafer Cengiz, yeğeninin
Ramazan Bayramı’nda dağıtım iznine geldiğini ve Ağrı’daki usta birliğine yeni gittiğini belirterek, “O vatanı uğruna şehit düştü. Şehidimizi karşılamak için hazırlıklarımızı yapıyoruz” dedi.