Gündem Tropikal fırtına yön değiştirdi

Tropikal fırtına yön değiştirdi

30.09.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Kıyı Ege ve Marmara’nın batısında etkili olması beklenen “Tropik Fırtına”ya karşı önlemler alınmaya devam ederken Meteoroloji Genel Müdürlüğü, fırtınanın yönünün değiştiğini açıkladı.

Tropikal fırtına yön değiştirdi

Meteoroloji Genel Müdürü Volkan Mutlu Coşkun, “Son tahminlere göre tropik fırtınanın hareket yönünün değişerek, Mora Yarımadası üzerinden Ege’ye kadar gelmesi ve şiddetini kısmen azaltarak kuzeye yönelmesi bekleniyor. Rüzgâr şiddeti ve yağış miktarı da biraz azalabilir. Muğla, Aydın, İzmir ve Balıkesir’in batı kıyı ilçeleri, Çanakkale ve Edirne’de pazar günü (bugün) rüzgâr hızının 70-90 km/saat, yağış miktarının mekrekareye 50-75 kg, Ege açıklarında rüzgâr hızının 100 km/saat ve üzerinde, yağışın ise metrekareye 100 kg üzerinde olacağı tahmin ediliyor” dedi.

Haberin Devamı

Öte yandan fırtına İzmir’de kapasitesi 20 bini bulan belediye ile özel işletmelere ait tüm açık ve kapalı otoparklar doldu. Vatandaşlar yer açılır umuduyla otoparklar önünde kuyruk oluşturdu. Muğla’da ise Büyükşehir Belediyesi’nin Menteşe’deki dört katlı kapalı otoparkı tamamen doldu.

Marmaris’te de, fırtına öncesi havayı güzel bulanlar, plajlara akın etti. Vatandaşlar, saatteki hızı 27 kilometreyi bulan rüzgâra rağmen sahil yollarında yürüyüş ve spor yaptı. Atatürk Caddesi’nden İçmeler Mahallesi’ne uzanan 11 kilometrelik mavi bayraklı plajlara gidenler ise, dalgalı denizde yüzdü. l DHA