Gündem TSK, Halep sınırında YPG mevzilerini vurdu

TSK, Halep sınırında YPG mevzilerini vurdu

17.07.2019 - 07:50 | Son Güncellenme:

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) sınır hattına yönelik sevkiyatı sürüyor. Halep sınırı içinde bulunan ve Azez’e taciz ateşleri açan Tel Rıfat’taki terör örgütü YPG mevzileri, etkili şekilde vuruldu.

TSK, Halep sınırında  YPG mevzilerini vurdu

Azez bölgesinde konuşlu bulunan TSK ve Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) gruplarına yönelik taciz atışları yapan YPG/DSG mevzilerine yönelik yoğun nokta atışları gerçekleştirildi. Halep’in kuzey kırsalında yer alan Tel Rıfat, Mennagh ve Ayn Dakne kasabaları çevresinde hareketlenen YPG’liler, obüs topları ve kara ateş destek vasıtalarınca etkili şekilde vuruldu. Atışların ardından bölgedeki YPG’liler geri çekildi.

Haberin Devamı

TSK’nın Suriye’ye yönelik sevkiyatı da belirli aralıklarla sürüyor. Son olarak önceki gece yola çıkan, içinde obüslerin de olduğu zırhlı araçlardan oluşan konvoy Ceylanpınar-Akçakale sınır hattına konuşlandı.

Bölgeye kaydırılan takviye güçler sınırın 3-5 kilometre gerisine konuşlandırılıyor. Sınır hattındaki karakol ve kalekollara ise asker ve zırhlı araç takviyesi yapıldı.

TSK’nın Telabyad ve Resulayn kasabaları karşısında yer alan Akçakale ve Ceylanpınar ilçeleri arasındaki sınır hattında yoğun önlemler alındı. Sınırdaki dört noktadan duvarların kaldırıldığı ileri sürdüldü. Kaldırılan duvarlardan iki noktanın Suruç, iki noktanın ise Ceylanpınar kesiminde yer aldığı ve yerleşim yerlerinin dışında olduğu bildirildi.

Haberin Devamı

TSK’nın sınır hattına yönelik sevkiyatı sonrası ABD uçakları da Menbiç çevresi ile Türkiye-Suriye sınır hattında uçuşlarını arttırdı.