Gündem Tunceli’de plajlara akın

Tunceli’de plajlara akın

05.09.2009 - 15:29 | Son Güncellenme:

Munzur ve Pülümür çayları kıyısındaki plajlar, bunaltıcı sıcaklarda serinlemek isteyenlerce doluyor

Tunceli’de plajlara akın

Haberin Devamı

TUNCELİ’deki Munzur ve Pülümür çayları kıyısındaki plajlar, bunaltıcı sıcaklarda serinlemek isteyenlerce doluyor.

Bölgede son iki haftadır bölgedeki PKK’lı teröristleri etkisiz hale getirmek için operasyonlar devam ederken, bu hafta sonu da çevre il ve ilçelerden gelenler, sıcak havada Munzur ve Pülümür çayları kıyısınaki plajlarda serinleyip güneşlendi. Tunceli’nin en büyük plajı olan Kutuderesi Vadisi içinde yer alan Pülümür Çayı kıyısındaki Sinan Köyü Plajı bu hafta da özellikle Elazığ, Malatya, Erzincan illerinden gelen yerli turistlerin akınına uğradı.

Bodrum, Kuşadası, Antalya ve Çeşme sahillerinde görülen manzaraların yaşandığı Kutuderesi Vadisi’ndeki kumsalda stres atan tatilciler, hesaplı ve mesafe açısından yakın olması nedeniyle Tunceli’yi tercih ettiklerini söyledi.

Pülümür Çayı’na giren tatilcilerden Yasemin Söylemez, “Bana göre Tunceli’deki serin ve buz gibi sular kesinlikle Bodrum, Antalya ve Kuşadası’ndan daha güzel. Tatilimi Tunceli’de geçiriyorum buradaki doğal ortam hiçbir yerde yok” dedi. Fransa’nın Paris kentinde yaşadığını belirten Feryal Koç, “Paris’te yaşıyorum, tatilimi geçirmek için Bodrum’a gelmiştim, burayı duyunca hemen tatili yarıda keserek Tunceli’ye geldim. Burası ile Bodrum arasında kıyaslanmayacak kadar fark var. Burası kesinlikle oradan daha çok güzel ve doğal bir ortam var. Etrafı dağlarla çevrili plajda serinlemek çok güzel” dedi.