Gündem Türk halkı gücünü dünyaya ispatladı

Türk halkı gücünü dünyaya ispatladı

16.07.2022 - 07:01 | Son Güncellenme:

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a mektup gönderdi.

Türk halkı gücünü dünyaya ispatladı

Mektubunda 6 yıl önce Türk halkının vatanının bağımsızlığını ve egemenliğini savunarak, devlete ve demokrasiye sahip çıktığını belirten Aliyev, “Türk halkı, gerçek bir yiğitlik ve kahramanlık örneği sergilediğini, gücünü ve büyüklüğünü dünyaya bir kez daha ispatladı. Milli birlik ve beraberliğin, sarsılmaz iradenin ve güçlü liderliğin şaşası olan bu büyük zafer, Türkiye tarihine ebediyen kazınmıştır” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Erdoğan ve Aliyev bir telefon görüşmesi de gerçekleştirdi. Aliyev, görüşmede Erdoğan’a ve Türk halkına tebriklerini iletti. 15 Temmuz’da şehit olanlara rahmet, gaziliğe ulaşanlara afiyet dileyen Aliyev, FETÖ’nün darbe girişimine karşı Türkiye'nin devlet ve millet olarak ortaya koyduğu mücadelenin büyük bir kahramanlık örneği olduğunu dile getirdi.

Erdoğan da Aliyev’e teşekkür ederek Türkiye ile Azerbayca'nın iyi günde kötü günde sergilediği birlik ve beraberlikle gerçek bir kardeşlik dayanışması sergilediğini belirtti.