Gündem Türk-Japon dostluğu için New York’ta konser

Türk-Japon dostluğu için New York’ta konser

08.12.2018 - 08:15 | Son Güncellenme:

ÇEV Sanat’ın Genç Yetenekleri’nden Emre Engin, Yiğit Karataş ve Emirhan Tunca 29 Kasım’da New York’ta Türk - Japon dostluğu adına New Manhattan Senfoni Orkestrası ile konser verdi.

Türk-Japon dostluğu için New York’ta konser

Çev Sanat’ın QNB Finansbank ana sponsorluğunda sürdürdüğü ’Genç Yetenekler’ projesi kapsamında eğitimlerine devam eden Emre Engin, Yiğit Karataş ve Genç Yetenekler Projesi mezunlarından Emirhan Tunca, 29 Kasım tarihinde New York’taki Carnegie Hall Issaac Stern Oditoryumu’nda Türk - Japon dostluğu adına New Manhattan Sinfonietta Orkestrası ile bir konser verdi.

Haberin Devamı

Gecede Japon besteci ve orkestra şefi S. Mukaiyama’nın Ertuğrul Firkateyni’ni konu olan senfonik eseri seslendirildi. 2016’da kurulan New Manhattan Sinfonietta Orkestrası’nın başkemancılığına seçilen Emre Engin, ikinci keman grup şefliğine seçilen Yiğit Karataş ve çello grup şefliğine seçilen Emirhan Tunca bu konserde bir araya geldiler.

Konserin ilk kısmında 1985’de Tahran’dan kaçmaya çalışan 211 Japon vatandaşı için özel sefer düzenleyen Türk Hava Yolları’na teşekkür edildi. İkinci bölümünde de 1890’da Japonya’ya dostluk için giden ve orada batan Ertuğrul Fırkateyni Mürettebatı anıldı.

Türkiye’nin yetenekleri Amerika’da

ÇEV Sanat’ın ‘Genç Yetenekler’ projesi ile eğitimine yurt dışında devam eden ve New Manhattan Sinfoneietta Orkestrası’nın başkemancısı olan Emre Ergin New York’ta Pinchas Zukerman’ın öğrencisi olarak doktora eğitimine devam ediyor. Orkestranın ikinci keman grup şefi olan Yiğit Karataş ise, The Julliard School’da yüksek lisans eğitimi alıyor. Orkesra’nın grup şefi olan Emirhan Tunca da New York Üniversitesi’nde yardımcı doçent olarak görevini sürdürüyor.