Gündem Türkan Elçi'nin kaleminden Hrant Dink'e mektup

Türkan Elçi'nin kaleminden Hrant Dink'e mektup

19.01.2016 - 18:02 | Son Güncellenme:

Hrant Dink, suikastın 9. yılında, Agos Gazetesi önünde düzenlenen törenle anıldı. Törende, Türkan Elçi, kaleme aldığı mektubu Tahir Elçi'nin ağzından okudu.

Türkan Elçinin kaleminden Hrant Dinke mektup


Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink, suikastın 9. yıldönümünde törenle anıldı. Agos Gazetesi önünde yapılan anma töreni öncesinde yoğun güvenlik önlemleri dikkat çekti.

Haberin Devamı

TEK TEK ARAMA YAPILDI
Harbiye Askeri Müzesi önünde toplanan gruplar, anmanın yapılacağı alana yürüyerek geldi. Gruptakiler, polis tarafından demir bariyerlerle kesilen yolda tek tek aranarak içeriye alındı.

KIRMIZI KARANFİLLER BIRAKILDI, MUMLAR YAKILDI
Gazete binasına Hrant Dink'in büyük bir posteri asılırken, Dink'in öldürüldüğü yere kırmızı karanfiller bırakıldı ve mumlar yakıldı. Törene, Hrant Dink'in eşi Rakel Dink, kızları Sera ve Delal ile oğlu Arat, kardeşi Orhan Dink, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Diyarbakır'da vurularak hayatını kaybeden baro başkanı Tahir Elçi'nin eşi Türkan Elçi ve kızı Nazenin Elçi, Berkin Elvan'ın babası Sami Elvan, CHP'li vekiller Selina Doğan ve Sezgin Tanrıkulu, CHP İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat da katıldı.

Haberin Devamı

TÖRENDEN TAHİR ELÇİ UNUTULMADI
Rakel Dink, Agos Gazetesi'nde çıkarak, Dink'in hayatını kaybettiği alana çiçek bırkatı. Ardında tören, Hrant Dink'in vurulduğu saat olan 15:05'de, Hrant Dink'in konuşmaları eşliğinde yapılan saygı duruşuyla başladı. Rakel Dink'İn duygulandığı görüldü.
Alana gelenler Hrant Dink ile Tahir Elçi'nin fotoğraflarının olduğu dövizleri taşıdı

TÜRKAN ELÇİ, EŞİNİN AĞZINDAN MEKTUP OKUDU
Törende, Agos Gazetesi'nin camından Türkan Elçi, eşinin ağzından bir mektup okudu. Elçi mektupta şu ifadelere yer verdi:
“Ölenlerin yüreği kurur sanmayın, yürek çürümez. Bir tek yüreksizler toprak olup giderler. Biz bulanık gölleri olan bir ülkenin sürekli temiz kalmayı inançla isteyen nilüferleriydik. Nilüferler ki merhameti simgelerler. Bu merhamet ve temizlik göldeki ruhu kirlenmişleri hep rahatsız etti. Savaş yüzyıllarında tekerrür eden oyunuyken bizler birer oyunbozandık. Ayaklar altında ezilen garibanların yüzü suyu hürmetine, hayatı barışla kafiyelendirmeye çalıştık biz. Kuşlar uçarken arkalarında sadece hüzün bırakmaz, yüreğinde ince sızıyla kanayan kadınlar çocuklar da kalır, işte o zaman kıyametler kopar, gözyaşları acıları tarifte acze düşer. Unutmadan Hrant'ın selamlarını da ileteyim sizlere. Şu an beni dinleyen herkese, bulunduğumuz yer kadar sonsuz selam var. Barış adına, umut adına kardeşlik duygusunu gerekliliği ve yüceliği adına bütün ruhu şadların selamı var size. Bizi unutmayacağınızı biliyoruz, gözümüz arkada kalmayacaktır." Elçi'nin konuşmasının ardından Rakel Dink, gazetenin camında anma törenine katılanlara el salladı.

Haberin Devamı

DEMİRTAŞ AÇIKLAMA YAPMADI
Hrant Dink'in anma programının ardından, ayrılan HDP eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, soruları yanıtsız bıraktı. Programın ardından anmaya katılan kalabalık olaysız şekilde dağıldı