Gündem‘Türkiye barışın korunması için sorumluluk almalı’

‘Türkiye barışın korunması için sorumluluk almalı’

01.10.2025 - 07:01 | Son Güncellenme:

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Trump’un Gazze Planını, Bosna Hersek’in ilk Cumhurbaşkanı Aliya İzzetbegoviç’in, “Bu adil bir barış değil ama kötü bir barış, süren bir savaştan daha iyidir” sözleriyle değerlendirdi.

Haberlerimizi Google'da Takip EdinGelişmelerden anında haberdar olun.Google'da tercih edilen kaynak olarak ekleyin
‘Türkiye barışın korunması için sorumluluk almalı’

Sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Bu sürecin, ‘iki devletli çözüm’ talebine engel olmaması gerektiğini” vurgulayan CHP lideri şunları kaydetti:

Haberin Devamı
Haberin Devamı

“CHP olarak Filistin sorununu tarihsel bir tutarlılık ve vicdani bir kararlılıkla her zaman sahiplendik. Gazze’deki insanlık dramına en sert tepkiyi gösterdik. Açıklanan planda bizim en başından beri hassasiyet gösterdiğimiz bazı hususların yer aldığını görüyoruz. Gazze’nin İsrail tarafından ilhak edilmeyecek ve İsrail ordusunun geri çekilecek olmasını destekliyoruz. İnsani yardıma izin verilecek olmasını, Filistinlilerin tehcire zorlanmayacak olmasını ve göçmek zorunda bırakılan Filistinlilere geri dönme imkanı sağlanmasını destekliyoruz. Rehinelerin serbest bırakılmasını olumlu buluyoruz.

Haberin Devamı

Türkiye barışın korunması için sorumluluk almalıdır. Biz ana muhalefet partisi olarak bunu destekleriz. Filistin’de oluşturulacak bir barış gücünün parçası olmak da buna dahildir. Hem Hamas’ın hem de Netanyahu kabinesindeki bazı şahin isimlerin plana direnme, süreci zora sokmaya çalışma ihtimali var. Planın hayata geçmesi için Hamas’ın kabulü önemli. Yoksa, çatışmalar tekrar başlayabilir. Süreci dikkatle takip ediyoruz.”

Haberin Devamı
Haberin Devamı

Kurultay sonrası ilk MYK

Haberin Devamı

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, olağanüstü kurultayın ardından aynen yola devam kararı aldığı MYK’sı ile dün ilk toplantısını yaptı. MYK’da, Trump’ın Gazze Planı, yeni yasama yılı açılışı ve stratejisi, 3-5 Ekim tarihlerinde Abant’ta yapılacak milletvekili kampı, kongreler gündeme geldi. Toplantıda ayrıca yurt dışı mitingleri konuşuldu. İlk miting 12 Ekim’de Brüksel’de yapılacak. CHP’de Parti Meclisi (PM) ve MYK’da köklü değişim ise kasım kongresiyle bekleniyor. Olağan kongre sonrası MYK’nın yeniden yapılandırılması, “gölge kabine”nin MYK’dan ayrılması yani klasik MYK düzenine dönülmesi öngörülüyor. Klasik MYK’nın da 12-13 üyeden oluşacağı değerlendiriliyor.

Haberin Devamı

Yol temizliği

Olağan kurultay öncesi CHP açısından kritik tarih kurultay iptal davasının görüleceği 24 Ekim. Partili kurmaylar “Davanın artık reddedilmesini bekliyoruz” derken, mahkemeden çıkacak herhangi bir kararın olağan kurultay takviminin rutin akışına engel olmayacağını söylüyorlar. -MEHTAP GÖKDEMİR/ANKARA

EN ÇOK OKUNANLAR

KEŞFETYENİ

İlgili Haberler