Gündem Türkiye’den Çin’e sanat projeleri

Türkiye’den Çin’e sanat projeleri

16.08.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Çin pazarında Türkiye’nin payını artırmak için çalışma yürüten Kültür ve Turizm Bakanlığı, önümüzdeki günlerde Çin’de sanat projeleri yapmaya hazırlanıyor. Bakanlık ebru, hat, tezhip, minyatür sanatını Çinlilere tanıtacak.

Türkiye’den Çin’e sanat projeleri

Çin pazarındaki payını artırmak için çalışmalar yapan Türkiye çalışmalara hız verdi. Çin’de kutlanan 2018 Türkiye Turizm Yılı kapsamında, Türk sanatını Çinlilere tanıtmak için Kültür ve Turizm Bakanlığı harekete geçti. Bakanlık, Çin’de bulunan Shanghai Kütüphanesi’nde 20-29 Ağustos 2018 tarihleri arasında hat, tezhip, minyatür ve ebru eserlerinin sergileneceği ve workshop uygulamalarının gerçekleşeceği bir etkinlik düzenleyecek. Ebru sanatçısı Ahmet Hikmet Barutçugil, tezhip sanatçısı Mamure Öz, hat sanatçısı Mehmet Memiş ve minyatür sanatçısı Taner Alakuş Çin’de eserleriyle birlikte yer alacaklar. Etkinliğin adı ise, ‘Tarihi ipek yolu boyunca somut olmayan külturel miras: geleneksel Türk sanatları harikasi’ olarak belirlendi.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 100 günlük icraat programı içerisinde yer alan ve açık hava müzesine dönüştürülmesi hedeflenen Frigya Vadisi, Çinli sosyal medya fenomenlerini ağırladı. Sosyal medya stratejisi yürüten Kültür ve Turizm Bakanlığı, yabancı misafirlere Frigya Krallığı’nın başkenti Gordion’u, Frig kültürünün en önemli özelliklerinden biri yapay mezarları olan ‘Tümülüsler’i, ünlü Kral Midas’ın mezarını, ‘Yazılıkaya Midas Anıtı’nı, Friglere ait Anadolu’da en eski ahşap işçiliği örnekleri ile birlikte Frigya Vadileri’nin doğal güzelliklerini tanıttı.