Gündem Türkiye’den Noel manzaraları

Türkiye’den Noel manzaraları

26.12.2017 - 01:30 | Son Güncellenme:

İstanbul’dan Hatay’a, İzmir Selçuk’tan Diyarbakır’a kadar Türkiye’nin dört bir yanındaki kiliselerde Hıristiyan vatandaşlar Hazreti İsa’nın doğum günü olarak kabul edilen Noel’i ayinlerle kutladı

Türkiye’den Noel manzaraları

Hazreti İsa’nın doğum günü olarak kabul edilen Noel Hristiyan vatandaşlar tarafından önceki gün eyinle kutlandı. İzmir’in Selçuk ilçesindeki Meryem Ana Evi’ndeki kutlamalarda Jandarma yoğun güvenlik önlemi aldı. Rahip Maciej Sokolowski, “Gerçek bir sevgi, birlik ve kardeşlik olsun aramızda. Sen gerçek sevginin, gerçek iyiliğin ne olduğunu bize göster Rab” diyerek dua etti.

Haberin Devamı

İstanbul’daki noel kutlamalarının ardesi ise Fener Rum Ortodoks Patrikhanesi ve Saint Antuan kilisesi oldu. Fener Rum Patrikhanesi’nin bahçesinde bulunan Aya Yorgi Kilisesi’ndeki ayini Patrik Bartholomeos yönetti. Ayin nedeniyle Yunanistan ve diğer Avrupa ülkelerinden çok sayıda kişi kiliseye geldi. Beyoğlu İstiklal Caddesi’ndeki Saint Antuan Kilisesi’nde, Katoliklerin düzenlediği aiyende temsili bir bebek kullanılarak Hz. İsa’nın doğuşu canlandırıldı.

Türkiye’den Noel manzaraları

Barış ve huzur duası

Mersin’deki Ortodoks Kilisesi’nde düzenlenen Noel ayininde birlik, beraberlik ve barış mesajı verilerek dua edildi. Ortodoks Kilisesi Ruhani Reisi Coşkun Teymur, ayinde insanlık ve dünya barışı için birlik mesajı vererek, “Sevinç, barış ve mutluluk herkesin olsun. Bütün insanlar ve yeryüzü için dualarımızı rabbimize yükseltelim. Bu dualarımızın yalnız sözel değil, her türlü fedakarlığı gerektiren bir sorumluluktur” dedi.

Haberin Devamı

Mardin’in Artuklu ilçesindeki Kırklar Kilisesi’nde Noel Bayramı dolayısıyla ayin yapıldı. Ayinde, Hazreti İsa’nın doğduğu mağarada bulunuşu ve ısıtılması, ateş yakılarak canlandırıldı. Mersin’deki Katolik Hıristiyan cemaati ise Latin İtalyan Kilisesi’nde düzenlenen ayin ile Noel’i kutladı.

Hatay’da, Noel dolayısıyla Antakya ve İskenderun’daki Ortodoks kiliselerinde ayin düzenlendi. Antakya Ortodoks Kilisesi’ndeki ayini, kilisenin ruhani lideri Jan Delüller ile rahip Dimitri Doğum yönetti. ABD’nin Adana Konsolosu Linda Stuart Specht’in de katıldığı ayinde ilahiler okundu, mum yakılıp dua edildi.

Türkiye’den Noel manzaraları

Sur ilçesinde mumlar yakıldı

Diyarbakır’da tarihi Sur ilçesindeki Meryem Ana Kilisesi’nde Noel ayini yapıldı. Papaz Yusuf Akbulut’un yönettiği ayinde ilahiler seslendirildi, dualar okudu. Noel Bayramı’nın Hıristiyan dünyası için çok önemli olduğunu belirten Papaz Akbulut, ayinde yaptığı konuşmada “Bu bayramın bütün dünyada barışa ve kardeşliğe vesile olmasını diliyoruz. Özellikle Ortadoğu’da savaşların yaşandığı bölgelere barış gelmesini temenni ediyoruz” dedi.