Gündem Türkiye, şehitlerini dualarla uğurladı

Türkiye, şehitlerini dualarla uğurladı

02.09.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Şehit jandarma uzman onbaşılar Recep Turan, Adem Güven ve jandarma uzman çavuş Serkan Dökmeci, memleketlerinde binlerce vatandaşın katıldığı hüzünlü törenlerle son yolculuğa uğurlandı

Türkiye, şehitlerini dualarla uğurladı

Batman’da PKK’lı teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan jandarma uzman onbaşılar Recep Turan (23), Zonguldak’ın Alaplı ilçesinde, Adem Güven ise (25) Samsun’da, Yüksekova’da PKK’lı teröristlerce tuzaklanan el yapımı patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu şehit olan jandarma uzman çavuş Serkan Dökmeci de Ankara’da gözyaşlarıyla toprağa verildi. Şehit Dökmeci için Ankara’da Ahmet Hamdi Akseki Camii’nde düzenlenen törene, şehidin ailesi ile Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, AK Parti Genel Sekreteri Fatih Şahin, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, kuvvet komutanları, Ankara Valisi Ercan Topaca da katıldı.

Haberin Devamı

Türkiye, şehitlerini dualarla uğurladı
Babaya asker selamı

Protokolde bulunanlar, şehit babası Selami Dökmeci ile şehidin annesi Ayfer Dökmeci’ye başsağlığı diledi. Öğle namazını müteakip kılınan cenaze namazında şehidin oğlu 8 yaşındaki Aytuğ Enes ise Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay’ın ve protokol mensuplarının yanında yer aldı. Küçük Enes, babasına asker selamıyla veda etti. Şehit uzman çavuş Dökmeci’nin naaşı, törenin ardından Cebeci Askeri Şehitliği’nde toprağa verildi.

Zonguldaklı jandarma uzman onbaşı Recep Turan’ın cenazesi helallik alınması için ilk olarak Alaplı ilçesine bağlı Musabeyli köyündeki baba evine getirildi. İzne geleceği gün oğullarının cenazesini karşılayan ve ayakta durmakta güçlük çeken anne Nuray (43) ve baba Ercan Turan’a (45) yakınları destek verdi. Şehidin uzman çavuş olan amcasının oğlu İsmail Turan ve er olarak görev yaptığı Siirt’teki birliğinden kardeşiyle buluşmak için aynı zamanda izne gelen ağabeyi Berat Turan cenaze törenine askeri kıyafetleriyle katıldı. Tabuta sarılan İsmail ve Berat Turan uzun süre ağladı.Anne Nuray Turan da oğlunun fotoğrafını öperek, “Oğlum senin düğünün mü var? Bu ne kalabalık? Canım oğlum” diye gözyaşı döktü. Şehit Turan, köy mezarlığında toprağa verildi.

Haberin Devamı

Şehit Uzman Onbaşı Adem Güven’in cenazesi Samsun’un İlkadım ilçesindeki babaevine helallik alınması için son kez getirildi. Şehidin naaşı daha sonra konvoy eşliğinde Büyük Cami’ye getirildi. Nisan ayında göre başlayan şehit için burada düzenlenen törene, şehidin ailesi ve yakınlarının yanı sıra mülki ve idari yöneticiler, komutanlar, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. Öğle namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından şehit Uzman Onbaşı Güven’in cenazesi Kıranköy Mezarlığı’na götürülerek Garnizon Şehitliği’nde toprağa verildi.

Türkiye, şehitlerini dualarla uğurladı

‘Dökmeci’nin kanı yerde kalmadı’

Türk Silahlı Kuvvetleri’nce (TSK), Hakkari kırsalı ile Irak’ın kuzeyindeki Zap ve Avaşin-Basyan bölgelerine düzenlenen hava harekatlarında, saldırı hazırlığında olan 7 PKK’lı terörist etkisiz hale getirildi.

Hakkari Valiliği’nden yapılan açıklamada, “Yüksekova’da el yapımı patlayıcının uzaktan kumanda ile infilak ettirilmesi sonucu şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Serkan Dökmeci’nin kanı yerde kalmamıştır” ifadesine yer verildi.