Gündem Ülkenizin kıymetini bilin

Ülkenizin kıymetini bilin

26.02.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

Angela Merkel’in Kapadokya gezisi sırasında iki Alman kadın görevlinin heyetle gazeteciler arasına bir halat çekmesi gerginliğe neden oldu. Türk korumaların araya girmesiyle halat kaldırıldı. Merkel, Göreme Açık Hava Müzesi’ne hayran kaldı. Merkel, uzun süredir Kapadokya’yı ziyaret etmek istediğini söyledi. Angela Merkel Karanlık Kilise’de Hazreti İsa’nın hayatını ve çarmıha gerilişini anlatan freskleri büyük bir ilgiyle inceledi.

Ülkenizin kıymetini bilin

Merkel’i Kapadokya Havalimanı’nda önceki gece Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik ve Nevşehir Valisi Abdurrahman Savaş’ın da aralarında bulunduğu yetkililer tarafından karşılandı. Nevşehir’in Avanos ilçesindeki Hilton Oteli’nde konaklayan Merkel ve beraberindeki heyet, dün sabah Kapadokya’yı gezdi.
Alman heyet, ilk olarak Göreme Açık Hava Müzesi’ni ziyaret etti. Bu arada açık hava müzesinin girişinde üzerinde Almanca “Kapadokya’ya hoş geldiniz” yazan bir sıcak hava balonundan Merkel’in bulunduğu araca gül atıldı.

Görülmemiş yöntem
Merkel, Göreme’de gezdiği peribacasından Kapadokya’yı kuşbakışı izlerken basın mensuplarına el sallamayı ihmal etmedi.
Bu arada iki Alman kadın görevlinin, heyetle medya mensupları arasına çektiği beyaz halat gerginliğe neden oldu. Daha sonra Türk korumaların araya girmesiyle halat kaldırıldı.
Göreme Açıkhava Müzesi’ndeki Karanlık Kilise’yi de ziyaret eden Merkel, Hz. İsa’nın hayatını anlatan ve çarmıha gerilişini gösteren freskleri inceledi. Göreme Belediye Başkanı Nuri Cingil Merkel’e burada bir halı hediye etti.

‘Keşke kalabilseydim’
Ardından Tokalı Kilise’ni gezen Merkel, Zelve ören yerine hareket etti. Zelve’de Kültür ve Turizm Bakanı Çelik ile sohbet eden Merkel, “Çok güzel bir ülkeniz var, kıymetini bilin” dedi.
Merkel, Bakan Çelik’in “Keşke daha uzun süre kalabilseydiniz“ sözlerine, “Keşke. Çok beğendim. Ziyaretten çok memnun kaldım” yanıtını verdi. Merkel ve beraberindeki heyet, St. Jean Kilisesi’ni de ziyaret ettikten sonra Ankara’ya hareket etti.

Yazarlar