Gündem Üniversiteler ne zaman açılacak? 'Üniversiteler açılacak mı?' son dakika açıklamaları...

Üniversiteler ne zaman açılacak? 'Üniversiteler açılacak mı?' son dakika açıklamaları...

20.10.2020 - 08:00 | Son Güncellenme:

Üniversiteler ne zaman açılacak? Milyonlarca üniversite öğrencinin merakla bu sorunun yanıtını bekliyor. MEB okullarında uzaktan eğitimden kademeli olarak yüz yüze eğitime geçilmesinin ardından üniversiteler için de yüz yüze eğitim bekleniyor. Peki, üniversiteler açılacak mı? Üniversitelerin açılış tarihi ile ilgili soru son olarak Bakan Koca'ya yöneltildi. İşte cevabı...

Üniversiteler ne zaman açılacak Üniversiteler açılacak mı son dakika açıklamaları...

Üniversitelerin açılış tarihi heyecanla bekleniyor. 2020-2021 eğitim öğretim yılının uzaktan eğitimle başlamasının ardınan MEB okullarında kademeli olarak yüz yüze eğitime geçildi. Peki, üniversiteler ne zaman açılacak?

Haberin Devamı

BAKAN KOCA'DAN AÇIKLAMA ÜNİVERSİTELER AÇILACAK MI?

Üniversiteler özellikle MEB okullarının bu dönemde açılmasıyla birlikte seyrini görmeye çalışıyoruz. Önümüzdeki haftalar açılan sınıflarla ilgili salgındaki gelişim ve o yaş grubunda enfeksiyon oranlarının ne olduğunu görerek ona göre bir karar veya öneri söz konusu olacak. Önümüzdeki dönem tabii ki okullar açılmış olacak ama bu pandeminin seyrine göre kademeli olacak.

ÜNİVERSİTELER AÇILACAK MI? CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN AÇIKLAMA

Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen 2020-2021 Yükseköğretim Akademik Yılı Açılış Töreni'nde konuştu.

Üniversitelerin yeni akademik yılının, hayırlara vesile olmasını dileyen Erdoğan, koronavirüs salgını sebebiyle bir hayli zor şartlarda yürütülüyor olsa da akademik eğitimin kesintisiz devam etmesinin önemini vurguladı.

Haberin Devamı

Uzaktan eğitim tecrübesinin değerli olduğunu ancak örgün eğitimin yerini tutmayacağını belirten Erdoğan, "İnşallah mümkün olan en kısa sürede, diğer eğitim öğretim kademelerinde olduğu gibi yükseköğretimde de yüz yüze eğitim öğretimi başlatmayı hedefliyoruz." diye konuştu.

YÖK BAŞKANI AÇIKLAMA YAPMIŞTI

YÖK Başkanı Yekta Saraç, ‘YÖK olarak, üniversitelerimizin eğitim öğretim takvimlerini 1 Ekim 2020 tarihi sonrasında başlayacak şekilde planlamalarını istedik.’ demişti. Bazı üniversiteler eğitimlere uzaktan eğitim ile başladı.