Gündem Üniversiteler ne zaman, hangi tarihte açılacak? Erdoğan'dan son dakika yüz yüze eğitim açıklaması

Üniversiteler ne zaman, hangi tarihte açılacak? Erdoğan'dan son dakika yüz yüze eğitim açıklaması

19.05.2021 - 21:29 | Son Güncellenme:

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) bugün üniversiteler hakkında açıklama yaptı. YÖK'ün bu açıklamaları sonrası binlerce üniversite öğrencisi heyecana kapılırken "Üniversiteler ne zaman, hangi tarihte açılacak?" sorusu art arda gelmeye başladı. Ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan üniversitelerde yüz yüze eğitim konusunda konuştu. İşte konuya dair bilgiler...

Üniversiteler ne zaman, hangi tarihte açılacak Erdoğandan son dakika yüz yüze eğitim açıklaması

Üniversiteler geçen yıldan bu yana uzaktan eğitimle ders veriyor. Üniversitelerin ne zaman açılacağı milyonlarca öğrenci tarafından merak edilirken bugün Yükseköğretim Kurulu (YÖK) konu hakkında açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'da üniversitelerin açılacağı tarih konusunda detay paylaştı.Bu açıklamaların akabinde "Üniversiteler ne zaman, hangi tarihte açılacak?" soruları sorulmaya başlandı.

Haberin Devamı

ÜNİVERSİTELER NE ZAMAN AÇILACAK?

YÖK, Sağlık Bakanlığına gönderdiği yazı ile üniversitelerde yüz yüze eğitimin başlatılabilmesi için yükseköğretim kurumlarındaki akademik ve idari kadrolardaki personel ile örgün öğretimde okuyan öğrencilerin bu yılın eylül ayına kadar aşılanmalarının tamamlanmasını istedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasında, ''Fevkalade bir durum olmaz ise YÖK ile hazırlıklarımızı yapıyoruz. Yerli aşımızı yetiştirebilirsek, bizim hiçbir endişemiz olmayacak. Diyoruz ki üniversite öğrencilerimize aşılarını yapalım, aşılarını yaptıktan sonra zaten yol açık.'' ifadelerine yer verdi.

YÖK'ün yazısında, şunlar kaydedildi:

"Bu bağlamda ülkenin kalkınma hedeflerine ulaşmasında önemli bir yeri olan yükseköğretim sistemimizde, eğitim ve öğretim faaliyetlerinin bütünüyle normalleşmeye geçilerek sürdürülmesi, yükseköğretim kurumlarımızda yüz yüze verilen örgün eğitim ve öğretim faaliyetlerinin 2021-2022 eğitim döneminde başlatılabilmesi ve sağlıklı bir şekilde yürütülebilmesini temin için yükseköğretim kurumlarında görev yapan akademik ve idari personel ile örgün eğitimde okuyan öğrencilerimizin de öncelikli aşılama programına dahil edilmesi önem taşımaktadır. Aksi takdirde özellikle başta sağlık olmak üzere uygulamalı eğitim alanlarından mezun olacakların meslek icralarında telafisi mümkün olmayan sonuçlar üretmesi kuvvetle muhtemeldir.

Haberin Devamı

Buna göre, yükseköğretim kurumlarındaki akademik ve idari kadrolardaki personel ile örgün öğretimde okuyan öğrencilerimizin 2021 Eylül ayına kadar aşılanmalarının tamamlanması hususunda gereğini önemle arz ederim."