Gündem Unutulmasın diye yine Taksim’deydiler

Unutulmasın diye yine Taksim’deydiler

22.10.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Hayvanları Koruma Kanunu’nda yapılması öngörülen değişiklik tasarısı yurt çapında başlatılan eylemler sonucunda geri çekilmişti. Ancak “Duyduklarını unutmasınlar diye tekrar tekrar karşılarına çıkıyoruz” diyen hayvanseverler dün bir kez daha Taksim’deydi.

Unutulmasın diye yine Taksim’deydiler

Galatasaray Lisesi önünde toplanan kalabalık Türkiye Hayvan Hakları Koruma Derneği ve Hayvan Hakları Aktivistleri öncülüğünde Cumhuriyet Anıtı’na doğru yürüdü. Bu kez 30 Eylül’de değişik illerde yapılan eylemler nedeniyle İstanbul’a gelemeyen Ankara, İzmir, Mersin, Eskişehir Hayvansever dernekleri de vardı. Türkiye Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Birgül Rona, yaptığı basın açıklamasısında, “Sesimizi duyurmak istiyoruz; onun için yollara düşüyoruz. Bu gün bizim sesimiz duyulsun ki yarın kedilerimizin köpeklerimizin çığlıkları duyulmasın. Büyüklerimiz sesimizi duydular gibi... Duyduklarını unutmasınlar diye tekrar tekrar karşılarına çıkıyoruz. Yarın hata yapıldıktan sonra gene karşılarına çıkmayı, bizler hiç ama hiç istemiyoruz. Kanun tasarısı kendi içinde çelişkiler yumağından kurtulamamaktar. Hayvan Hakları konusunda daha önceki yasa ve yönetmelikle verilmiş olan hakların bu defa geri alınmak istenmesi gibi hukuksal bir haksızlıkla da karşı karşıyayız” dedi. Eyleme CHP İstanbul Milletvekili Çetin Soysal, sanatçılar Melike Demirağ, Leman Sam da destek verdi.
Teklifte son durum
Şubat 2012’de TBMM Genel Başkanlığı’na sunulan “24/06/2004 Tarihli 5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanunu’nun Bazı Maddelerinin Değiştirilmesi Hakkında Kanun Teklifi 22 Şubat’ta ilgili komisyonlara ulaşmıştı. Gelen tepkilerin ardından komisyonda bulunan teklif hükümet tarafından değişiklikler yapılmak üzere geri çekilmişti.