10.02.2026 - 09:26 | Son Güncellenme:
Esra GÜNTEPE / İSTANBUL (DHA)
Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, Üsküdar Devlet Hastanesi'nde ameliyat olacak hastalardan rüşvet alındığı iddiaları üzerine soruşturma başlattı.
Yapılan incelemelerde, muayeneye gelen hastalardan ameliyat işlemleri için usulsüz şekilde ek ücret talep ettiği tespit edilen doktor G.Ö. ve C.G. gözaltına alındı.

2 AY İZLENDİ
Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında Mali Suçlar Şube Müdürlüğü ekiplerince yürütülen operasyonda rüşvet alan doktorlara yaklaşık 2 aylık bir süreç içerisinde teknik takip yapıldığı öğrenildi.
CİMER ve hastane şikayeti üzerine soruşturma başlatıldı Doktorların para istediği bazı hastaların ücretleri kabul etmediği ve bunun üzerine CİMER'e bildirerek doktorları şikayet ettiği, hastanede ise bazı yetkililerin durumu emniyete bildirdiği öğrenildi.
Şikayetler üzerine başlatılan soruşturma kapsamında, Üroloji doktorluğu yapan 2 şahsın hastalardan ameliyat için rüşvet aldıkları belirlendi.
2 BİN DOLAR RÜŞVET
Şüpheli doktor G.Ö.'nün hastalarından 20 ila 30 bin TL arası rüşvet aldığı, diğer doktor C.G.'nin ise Bin 200 ila 2 bin dolar arasında rüşvet aldığı tespit edildi. Şüphelilerin emniyet işlemlerinin devam ettiği öğrenildi.
Öte yandan soruşturmanın detaylarını CNN TÜRK muhabiri Merve Tokaz aktardı:
Tokaz, şu aşamada, herhangi bir organize hareketin tespit edilmediğini belirterek; "Takdir edersiniz ki soruşturma henüz başlangıç aşamasında. İlgili savcılık, soruşturmanın ilerleyen safhalarında bunun organize bir faaliyet olup olmadığını inceleyecek" dedi.

RÜŞVET SKANDALI NASIL ORTAYA ÇIKTI?
Üsküdar Devlet Hastanesi’nde bir rüşvet skandalı, Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturma kapsamında ortaya çıktığını belirten Tokaz, açıklamalarını şöyle sürdürdü:
"İlk olarak CİMER’e yapılan başvurular dikkat çekti. Bazı hastaların CİMER’e ilettiği şikâyetlerin ardından, Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı Memur Suçları Soruşturma Bürosu’na yapılan çeşitli ihbarlar da sürece eklendi. Başsavcılık, bu ihbarlar doğrultusunda soruşturmayı başlattı. İhbarların takibe alınmasının ardından süreç derinleştirildi. Daha sonra hastane içerisinden yapılan gizli bir ihbar, soruşturmanın seyrini değiştirdi. Bu gizli ihbar neticesinde, ilgili doktorlar takibe alındı."

DOKTORLARIN ODALARINA GİZLİ KAMERA YERLEŞTİRİLDİ
"Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatıyla, hastanede görevli iki üroloji doktorunun odalarına gizli kamera ve dinleme cihazları yerleştirildi. Doktorların hastalarla olan ilişkileri adım adım izlendi. Söz konusu görüntüler ve ses kayıtları da soruşturma dosyasına eklendi. Yapılan incelemelerde, iki üroloji doktorunun hastalardan ameliyat ya da farklı tıbbi işlemler karşılığında 20, 25 ve 30 bin lira civarında ücret talep ettikleri, bu paraları işlemlerin yapılması karşılığında aldıkları tespit edildi. Kamera görüntüleri ve dinleme kayıtlarıyla bu durumun ortaya konulmasının ardından, Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı Memur Suçları Soruşturma Bürosu tarafından ilgili doktorlar hakkında gözaltı kararı verildi. Sabah saatlerinde her iki doktor da adreslerinde gözaltına alındı. Şu an itibarıyla şüphelilerin emniyetteki işlemleri devam ediyor. İfade süreçlerinde, hastalarla olan ilişkileri, paraların kimlerden ve nasıl talep edildiği detaylı şekilde sorulacak. Dinleme kayıtlarında, hastaları bu işlemleri yaptırmaları için ikna etmeye yönelik konuşmaların da yer aldığı tespit edilmiş durumda. Tüm bu görüntü ve ses kayıtları, doktorların ifadelerinde kendilerine yöneltilecek önemli deliller arasında bulunuyor. Üsküdar Devlet Hastanesi’nde görevli iki üroloji doktorunun, hastalardan çeşitli bedeller karşılığında rüşvet talep ettiklerinin başsavcılık soruşturmasıyla ortaya çıktığını belirtelim. Gözaltı süresinin yarın dolmasıyla birlikte, her iki şüpheli de adliyeye sevk edilecek."
İSTANBUL İL SAĞLIK MÜDÜRÜNDEN AÇIKLAMA
İstanbul İl Sağlık Müdürü Abdullah Emre Güner sanal medya hesabından yaptığı açıklamada "İstanbul Anadolu 10. Sulh Ceza Hakimliğinin kararı doğrultusunda Üsküdar’da bir kamu hastanesinde görevli iki hekim hakkında adli işlem başlatılmıştır. Söz konusu süreç, Müdürlüğümüzce 14.11.2024 tarihli SABİM başvurusu sonrası başlatılmış olup idari inceleme yapılarak ivedilikle takip edilmiş ve savcılığa suç duyurusunda bulunulmuştur. Emniyet ve adli makamlarımızın da teknik takibiyle soruşturma süreci devam ettirilmiştir. İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü olarak sağlık hizmetlerinde etik dışı hiçbir uygulamaya müsamaha göstermemiz mümkün değildir. Vatandaşlarımızın güvenini zedeleyen münferit “çürük elmaların” tüm sağlık camiasını temsil etmesine asla izin vermeyiz. Tespit edilen her usulsüzlükle kararlılıkla mücadele edip gerekli işlemleri yapmaya devam ediyoruz" ifadelerini kullandı. (DHA)