Gündem Uyuşturucu tacirleri operasyonu öğrenmek için telsiz almış

Uyuşturucu tacirleri operasyonu öğrenmek için telsiz almış

27.09.2017 - 09:48 | Son Güncellenme:

Adana merkezli 5 ilde 211 adrese, 2 bin 500 polisle, drone, helikopter ve özel harekat destekli yapılan ve 189 kişinin gözaltına alındığı "Ahmet ve Mehmet Oruç kardeşler" adlı uyuşturucu operasyonunda bir evde telsiz de ele geçirildi. Polis, zanlıların telsize polis frekanslarını yükletip, kendilerine yönelik yapılacak operasyonları öğrenmeye çalıştığını tahmin ediyor.

Uyuşturucu tacirleri operasyonu öğrenmek için telsiz almış

Adana merkezli 5 ilde 211 adrese, 2 bin 500 polisle, drone, helikopter ve özel harekat destekli yapılan ve 189 kişinin gözaltına alındığı "Ahmet ve Mehmet Oruç kardeşler" adlı uyuşturucu operasyonunda bir evde yapılan aramada telsiz bulundu.
Adana Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, yaklaşık 3 ay önce Emniyet Genel Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığının organizesinde Adana merkezli İstanbul, Mersin, Gaziantep ve Hatay'da 211 adreste "torbacı" diye tabir edilen sokak satıcılarının varlığını tespih etti. Polis bir süre 5 ilde zanlıları teknik ve fiziki olarak takip etti.

Haberin Devamı

Operasyona bir hafta önceden başlandı

Polis, takip sırasında uyuşturucu tacirlerinden bazı gruplara operasyon yapmak zorunda kaldı. Polis yaptığı bu ara operasyonlarda zanlılardan 51'ini yakaladı. Yakalanan bu zanlılardan 3'ü asker olduğu için güvenlik güçlerine teslim edildi. Diğer yakalanan 48 kişi ise tutuklandı. Polis bu operasyonları da çok gizli bir şekilde yaparak teknik ve fiziki takibe devam etti.

Şafak vakti 138 kişi gözaltına alındı

Polis yaklaşık 3 aylık bir takibin sonucunda operasyon için düğmeye bastı. Adana Emniyet Müdürü Selami Yıldız'ın bizzat yönettiği ve 15 Temmuz darbe girişiminde FETÖ tarafından şehit edilen polis kardeşler "Ahmet ve Mehmet Oruç kardeşler" isminin verildiği operasyon şafak vakti 5 ilde 211 adreste eş zamanlı başladı. Özel harekat, çevik kuvvet, asayiş şube, terörle mücadele ekiplerinden oluşan 2 bin 500 polis tek tek adreslere girdi. Bu şafak vakti yapılan baskınlarda 138 kişi gözaltına alınarak bu operasyon kapsamında toplamda 189 kişi yakalanmış oldu. Zanlıların emniyetteki sorgusu devam ediyor.

Haberin Devamı

Evlerde telsiz ve döviz ele geçirildi

Emniyet müdürü Yıldız'ın da katıldığı operasyonda polisler girdiği evleri didik didik aradı. Polis 211 adreste 304 kilo esrar, 430 gram eroin, bin 817 hap, bin 62 gram kokain, bin 730 paket kaçak sigara, bir hassas terazi, 5 ruhsatsız tüfek, 3 ruhsatsız tabanca, 419 fişek, 3 bin 860 lira para ele geçirdi. Polis ayrıca evlerin birinde bir miktar Euro ele geçirdi. Polis bir evde ise bir süre önce kendilerinin kullandığı telsizden ele geçirince şaşkına döndü. Polis telsize el koyup incelenmek üzere emniyet müdürlüğüne götürdü. Zanlıların telsize polis frekanslarını yükletip, kendilerine yönelik yapılacak operasyonları öğrenmeye çalıştığı tahmin ediliyor. Telsizde yapılan incelemenin ardından polis frekanslarının yüklenip yüklenmediği ortaya çıkacak.

Yazarlar