Gündem Vahşette flaş gelişme! Çelik yelek ve zırhlı araç ile getirdiler

Vahşette flaş gelişme! Çelik yelek ve zırhlı araç ile getirdiler

21.07.2020 - 12:42 | Son Güncellenme:

İstanbul'dan ev almak için geldikleri Kars'ta kaybolduktan sonra cansız bedenleri su kuyusunda bulunan Figen Karadağ ve oğlu Mert Karadağ'ı öldürdükleri iddiasıyla gözaltına alınan M.S. ile A.S., çelik yelek giydirilerek adliyeye sevk edildi. İkilinin, anne-oğlu, ev almak için yardım isteyen Figen Karadağ ile para yüzünden çıkan tartışmada öldürdükleri ortaya çıktı.

İddiaya göre; Figen Karadağ (46) ile oğlu Mert Karadağ (24), göç ederek yaşamaya başladıkları İstanbul'dan 8 Temmuz günü ev almak için Kars'a geri geldi. Ancak yakınları, anne ve oğlundan 2 gün boyunca haber alamadı. Bunun üzerine de Kars Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü'ne başvurdu. Başlatılan çalışma kapsamında oluşturulan özel ekip, kayıp anne-oğlu bulmak için 16 kişinin ifadesine başvurdu. Yapılan araştırmalar sonunda, Figen Karadağ'ın İstanbul'a göç etmeden önce ekmek fırınında birlikte çalıştığı M.S. ile M.S.'nin arkadaşı A.S.'yi gözaltına aldı.

CESETLERİ SU KUYUSUNDA BULUNDU

2 şüpheli ifadelerinde Figen Karadağ ve Mert Karadağ'ı av tüfeği ile vurarak öldürdükten sonra cansız bedenlerini, Cumhuriyet köyü yolu üzerindeki su kuyusuna attıklarını itiraf etti. 18 Temmuz günü, ikilinin gösterdiği su kuyusunda, anne-oğulun cansız bedenleri bulundu.

PARA YÜZÜNDEN ÖLDÜRMÜŞLER

Figen Karadağ'ın, M.S.'den ev almak için yardım istediği ancak M.S. ve arkadaşı A.S. ile para yüzünden tartıştığı, bunun üzerine ikilinin cinayetleri işlediği saptandı. 

TÜFEK İLE PARAYI GÖMMÜŞLER

Polis, ayrıca cesetlerin bulunduğu su kuyusu yakınındaki bir alanda yaptığı kazıda av tüfeği ile bir miktar parayı toprağa gömülü halde buldu.

ADLİYEYE ÇELİK YELEK GİYDİRİLEREK ÇIKARTILDILAR

Anne- oğul yapılan otopsinin ardından Kars Asri Mezarlığı'nda toprağa verilirken, emniyetteki sorguları tamamlanan M.S. (29) ve A.S. (30) bugün, çelik yelek giydirilip, zırhlı araçla adliyeye sevk edildi.

Haberin Devamı

Vahşette flaş gelişme Çelik yelek ve zırhlı araç ile getirdiler

TUTUKLANDILAR

Kars'ta anne ile oğlunu öldürdükleri iddiasıyla gözaltına alınan Mesut Saçu ile Adem S., tutuklandı. Emniyetteki ifadelerinin ardından saat 10.45'de çelik yelek giydirilerek zırhlı araçla adliyeye sevk edilen Mesut Saçu ile Adem S., savcılıktaki ifadelerinin ardından tutuklanma talebi ile Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edildi. Mesut Saçu ile Adem S. 'kasten adam öldürmek' suçundan mahkemece tutuklandı.

Adliyeden geniş güvenlik önlemi altında çıkarılan Mesut Saçu ile Adem S., cezaevine götürülmeden önce Covid-19 testi için Harakani Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Testleri yapılan Mesut Saçu ile Adem S., cezaevine götürüldü.