Gündem Vakıftan STK’lara 19’ar lira bağış

Vakıftan STK’lara 19’ar lira bağış

03.11.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Gezi olayları sırasında öldürülen Ali İsmail Korkmaz’ın yarım kalan düşlerini hayata geçirmek üzere kurulan Ali İsmail Korkmaz Vakfı, bu yıl 38’incisi gerçekleşecek İstanbul Maratonu öncesinde Adım Adım Platformu’na kayıtlı 28 STK’ya Ali İsmail’in yaşı kadar (19’ar lira) bağış yaptı.

Vakıftan STK’lara  19’ar lira bağış

Anne Emel Korkmaz da oğlu için maratonda koşmaya hazırlanıyor. 50 yaşında maraton için antrenman yapan anne Korkmaz, 52 öğrenciye eğitim bursu veren Ali İsmail Korkmaz Vakfı’nın (ALİKEV) bursiyer sayısını artırmayı hedefliyor. Koşu kampanyasına destek ise artıyor. İlk olarak 30 bin lira hedefiyle başlatılan kampanya bir haftada 120 bin liraya ulaştı. Düzenlenecek İstanbul Maratonu’na “Ali’nin hayalleri peşinde koşacağım” diyerek katılacağını açıklayan Emel Korkmaz, sosyal sorumluluk projelerine maddi kaynak sağlamak için kurulan Adım Adım Platformu’na üye olan ve koşuya katılan 28 STK’ya, Ali İsmail adına 19’ar lira bağış yaptı.
Korkmaz, “Ali’m düşlerini gerçekleştirmeden aramızdan ayrıldığında 19 yaşındaydı. Bağışı bundan dolayı 19’ar lira olarak belirledik” dedi. Emel Korkmaz’ın kampanyasına destek olmak için http://ipk.adimadim.org/kampanya/CC9584 adresinden bilgi alınabiliyor.