Gündem VEKİLİMİZ YOK AMA ÇALIŞIYORUZ

VEKİLİMİZ YOK AMA ÇALIŞIYORUZ

02.01.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

İki günlük Van ziyaretimizde, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’yla baş başa görüşme fırsatı da bulduk. Ricamızı kırmayan Sayın Kılıçdaroğlu, Mimar Sinan Çadırkenti’nden dönüşü sonrası kaldığı otelde bize zaman ayırdı. İlkokula Erciş’te başladığını bu yüzden Van’la arasında özel bir bağ olduğunu anlatan Kılıçdaroğlu’na, gezdiği çadırkentte gördüklerini sorduk.

VEKİLİMİZ YOK AMA ÇALIŞIYORUZ

Söze Ak Partili milletvekillerinin bugüne kadar çadırkente gitmemesine dikkat çekerek başladı, “Hiçbir AKP milletvekili gelmedi diyorlar. Çadırlara gelip derdimizi dinlemedi diyorlar, ilginç bir şey. Gelmesi, vatandaşın sorununu dinlemesi lazım” dedi.

Haberin Devamı

Böyle bir tablo beklemiyordum

Artık Meclis’te bir araştırma konusu haline gelmesi gereken yardımlardaki sıkıntıya dikkat çeken Kılıçdaroğlu şöyle devam etti: “Vatandaş söylüyor partizanlık yapıldığını. Bazı çadırlara UFO sobalar veriyorlar, bazılarına 2-3 tane, bazılarında hiç yok diyorlar. Bu tabloyu ben böyle beklemiyordum samimi söylemek gerekirse. Sorunların büyük ölçüde çözüldüğünü, insanların en azından sorunların aşılmasında kendisine yardım eden bir hükümetin varlığını hissettiğini düşünüyordum ben. Ama gördüğüm tablo içler acısı.”
Kılıçdaroğlu, çadırkentlerde yaşananların insanlık dramı olduğunu da belirterek “Tuvalet sorunu var, banyo sorunu var, hastalık sorunu var. Sezaryenle kadın doğum yapıyor, hastaneden çıkıp bu çadıra geliyor. Anne çocuğuna banyo yaptıramıyor korkudan. Zatüre olur, çocuk üşütür diye” dedi.

Haberin Devamı

Kamulaştırmaları izleyeceğiz

Yaza doğru enkazlar tamamen kalkmış olacak, Van’da yeni bir şehir kurulması için ilk adımlar atılacak. Kılıçdaroğlu’na bunu da sorduk, kamulaştırmaları takip altına alacaklarını söyledi. Deprem sonrası yaşananları en yakından izleyen tek partinin kendileri olduğunu anlatan CHP lideri “Van Erciş Deprem İzleme Komisyonu’nu kurduk. Deprem olduğu tarihten bu yana her hafta burada birden fazla milletvekilimiz var. Geziyorlar, hem burayı hem orayı, sürekli nedir ne değildir diye rapor veriyorlar bize. İlk defa bir deprem bir siyasi parti tarafından bu kadar yakından izleniyor. Üstelik bizim burada milletvekilimiz de yok. Belediyelerimiz çalışıyorlar. Çukurova belediyemiz burada, Kartal Belediyesi Erciş’te çadır kurdu” diye konuştu.

Turizm merkezi olsun

Van’ndaki en büyük sorunlardan biri de işsizlik. Belki de bu çözülse, diğerlerinin çözümü daha kolay olacak. Kılıçdaroğlu’nun bir projesi var, “Van turizm için bir cazibe merkezi olabilir, bu potansiyeli taşıyor” diyor. Önerisi, bölgeye özel bir teşvik yöntemi uygulanması. Tabii ki adımı atması gerekenin hükümet olduğunu hatırlatıyor.
Son olarak, İstasyon Mahallesi’ni soruyoruz CHP liderine. Görmemiş ama duymuş: “Orada herhalde BDP’liler kalıyor ağırlıklı olarak. Sen bana oy vermedin ben de sana bakmam durumu” diyor. Ve sözlerini şöyle noktalıyor: “Aslında devletin oraya daha çok sahip çıkması lazım, kazanması için o insanları. Dışlamak doğru değil ki, kazanmak lazım insanları.”