GündemYağmaya ve ranta direndi

Yağmaya ve ranta direndi

18.10.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

Mimarlar Odası Genel Başkanı Eyüp Muhcu, Ekinci’nin yağmaya ve ranta direnenlerin dostu olduğunu söyledi

Yağmaya ve  ranta direndi

Beyin kanaması nedeniyle 61 yaşında vefat eden Cumhuriyet gazetesi yazarı, yüksek mimar Oktay Ekinci son yolculuğuna uğurlandı. Ekinci için ilk tören 1998-2002 ve 2004-2006 yılları arasında genel başkanlığını yaptığı Karaköy’deki Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent düzenlendi.

‘Devrimci bir insandı’
Mimarlar Odası Genel Başkanı Eyüp Muhcu, Ekinci’nin demokratik ve özgür geleceği için yağmaya ve ranta karşı direnenlerin dostu olduğunu söyleyerek, “Oktay, simgesel bir isimdi. Gezi duyarlılığının yaşatılması, açığa çıkması ve geleceğe taşınmasında fikri katkıları, emeği vardı” dedi.
Kars’taki “İnsanlık Anıtı”nı yapan heykeltıraş Mehmet Aksoy da devrimci bir kişilik olan Ekinci’nin, baş eğmez ve bütün saldırıları karşılayabilen bir yapıya sahip olduğunu anlattı. Ekinci’nin cenazesi 1980’lerden bu yana köşe yazarlığını yaptığı Cumhuriyet gazetesinde düzenenen törenin ardından Şişli Camisi’ne getirildi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül’ün de çelenk gönderdikleri görüldü. Oktay Ekinci’nin cenazesi, Kanlıca Mezarlığı’nda toprağa verildi.

‘Çevre ve doğa öksüz kaldı’
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhuriyet gazetesi yazarı ve yüksek mimar Oktay Ekinci’nin ilgili yayımladığı başsağlığı mesajında, “Yeri doldurulamayacak sayılı insanlardan biri olan Ekinci’nin çevre, doğa, kentler ve barış öksüz kaldı” dedi.

Haberin Devamı
Haberin Devamı

‘Para kazanmayı tercih etmedi’

Cumhuriyet gazetesi yazarı Orhan Erinç “Para kazanmaktan çok mimarlığın bilimsel kuralları çerçevesinde, çevreyi bozmadan, insanlara yaşamda sıkıntı vermeden yapılması konusunda savaş vermekteydi” diye konuştu.

EN ÇOK OKUNANLAR

KEŞFETYENİ

İlgili Haberler