Gündem ‘Yardım edin tekne battı’

‘Yardım edin tekne battı’

11.10.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

İzmir Karaburun’da kaçak göçmenleri taşıyan tekne battı. Faciadan kurtulan bir kadının ihbarıyla başlatılan çalışmada 8 kişinin cesedine ulaşıldı, 26 kayıp aranıyor.

‘Yardım edin tekne battı’

İzmir Karaburun’da pazartesi akşamı kaçak göçmenleri taşıyan tekne sulara gömüldü. Faciadan sırılsıklam bir şekilde kurtulan ve üzerinde can yeleği bulunan Iraklı bir kadın, jandarma komutanlığına giderek yardım istedi. Mıhabet İsmael Ali (30) adlı kadın, bir tekne ile toplam 35 kişi denize açıldıklarını, teknenin battığını ve kendisinin denizde sürüklenerek Kuyucak Plajı’ndan karaya çıktığını, diğerlerinin ise kaybolduğunu anlattı.

Haberin Devamı

‘Yardım edin tekne battı’

İnsanlık dramı

Bunun üzerine kayıp olan kaçak göçmenlerin bulunması için Sahil Güvenlik tarafından bir korvet, iki bot, bir uçak ve bir helikopter görevlendirilerek denizde arama çalışmalarına başlandı. Jandarma ve polis de karada arama kurtarma çalışması yaptı. Yapılan çalışmalarda, 2’si çocuk 8 kaçak göçmenin cansız bedenine ulaşıldı. Kayıp olduğu değerlendirilen diğer 26 kişinin bulunması için arama kurtarma çalışmalarının sürdüğü bildirildi.

91 göçmen yakalandı

Öte yandan İzmir Çeşme’de bir otomobil ve iki hafif ticari aracın içinde, yasa dışı yollarla yurt dışına çıkmaya çalışan 67 düzensiz göçmen yakalandı. Yasa dışı geçişe aracılık ettiği öne sürülen 4 kişi ise gözaltına alındı. Adliyeye sevk edilen bu kişilerden, Suriye uyruklu H.K. ile F.B. tutuklandı. U.B. ve V.A. serbest bırakıldı. Van Gevaş’ta da yurda yasa dışı yollarla girdiği belirlenen 24 düzensiz göçmen yakalandı.

Haberin Devamı

“28 saat suda kaldım”

Iraklı Mıhabat İsmael Ali, beş çocuğu ve eşiyle Foça’dan denize açıldıklarını belirterek, “Tekne battı. Bende ve çocuklarımda can yeleği vardı, eşimde yoktu. Olay esnasında çocuklarımı göremedim. Dalgaların arasında eşimle yüzmeye başladık. Ancak eşim dalgalara dayanamadı, ben 28 saat suda kaldım” dedi. l DHA