Gündem Yarı yılda müze tatili

Yarı yılda müze tatili

21.01.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

.

Yarı yılda müze tatili

Sabancı Üniversitesi Sakıp Sabancı Müzesi, yarıyıl tatilinde farklı bir deneyim yaşamak isteyen çocukları eğlenceli ve eğitici atölye programlarına davet ediyor. 22 Ocak 1 Şubat tarihleri arasında astronomi, sinema, pandomim gibi geniş bir yelpazede gerçekleştirilecek atölyeler, 7 -11 yaş arası çocuklar için öğrenme sürecini eğlenceli bir deneyime dönüştürmeyi amaçlıyor.

Haberin Devamı

Pandomim sanatçısı Selen Lumiere tarafından düzenlenecek Pandomim Atölyesi’nde çocuklar, hem fiziksel hem de zihinsel kondisyonlarını geliştirecek.

Resimli taslaklarla filmlere hazırlanma sürecinin yansıtıldığı Sahnem Duvar Olursa başlıklı atölye çalışmasında önce doğru soru tekniklerini kullanarak birer hikâye yazılacak, Sonrasında ise çocuklar bu hikâyelerdeki cümleleri resimleyerek kendi storyboard’larını tasarlayacak.

Astronom İsmet Doğukan’ın eşliğinde gerçekleştirilecek Astronomi Atölyesi, çocukların yaratıcılıklarını ve hayal güçlerini geliştirecek açılımlara odaklanacak. Çocuklar bu sayede kendilerini astronot olarak hayal edecek.

Zoetrope Tasarımcıları isimli atölyede, 1800’lü yıllarda eğlence amacıyla kullanılan hareketli görüntü aracı Zoetrope’yi tanıtılacak, sinema teknolojisinin temellerini atan bu erken dönem aygıtı keşfedilecek. Seyrettikleri animasyonların nasıl yapıldığını düşünme fırsatı sunan Sayfalar Hareketleniyor atölyesinde, animasyon tasarımına dair uygulamalı çalışmalar yapılacak. -KÜLTÜR SANAT SERVİSİ