Gündem Yaşam alanları tehdit altında!

Yaşam alanları tehdit altında!

19.02.2022 - 07:01 | Son Güncellenme:

Kuzey Ormanları Araştırma Derneği'nin 2021 yılı raporuna göre, son 3 ayda İstanbul’un doğal yaşam alanlarında 69 tehdidin yaşandığını bildirdi. 

Yaşam alanları tehdit altında

GÖKHAN KARAKAŞ İstanbul - Ekim, kasım ve aralık aylarını kapsayan rapora göre ormanlara ve doğal alanlara yönelik 317 tehdit, tahrip ve savunmanın yaşandığı ortaya koyuldu. Sadece İstanbul’un doğal yaşam alanlarına 69 tehdidin yaşandığı vurgulandı. 

Haberin Devamı

SU VE HAVA KİRLENİYOR

Kuzey ormanlarının batısındaki Trakya’da sanayi, madencilik ve enerji santrallerinin oluşturduğu tahribinin arttığı gözlendi. İstanbul’u, 65 tehditle Edirne, Tekirdağ, Kırklareli, Kuzey Çanakkkale’nin takip ettiği, 62 tehditle Sakarya, Kocaeli, Düzce’nin üçüncü sırada olduğu öğrenildi. Yalova, Kuzey Balıkesir, Kuzey Bursa’nın 24 adet tehditle yüz yüze kaldığı vurgulandı. İstanbul’un kuzeyinde yer alan ormanlık ve kırsal alanlarda, yapılaşma baskısı yaşandığı ve şehrin suyu ve havasının büyük kirlilik yükü taşıdığı eklendi.

Ekim ayında Saros Körfezi’ndeki liman projesi için 10 bin ağacın kesildiği vurgulanırken, yaşanan tahribatın çok büyük boyutta olduğu iddia edildi. İstanbul Maltepe’den geçen Çamaşırcı Deresi ve Çengelköy Bekar Deresi‘ndeki su kirliliğinin ve lağım kokularının halka rahatsızlık verdiği eklenirken, endüstriyel balıkçılığın yerel balıkçılığı tehdit ettiği vurgulandı.