Gündem ‘Yaşanacak bir ülke kuracağız’

‘Yaşanacak bir ülke kuracağız’

06.05.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, milletvekili adayı olduğu İzmir’e dün seçim çalışmaları için geldi.

‘Yaşanacak bir ülke kuracağız’

Kılıçdaroğlu, ilk olarak Buca Gölet’teki amfi tiyatroda parti örgütüne seslendi. Sözlerine “Sevgili ailem” diye başlayan Kılıçdaroğulu, “Süreç bizi iktidara taşıyacak bir süreçtir” dedi. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 150 araç kapasiteli Buca Kasaplar Meydanı yeraltı otoparkı ve meydan düzenlemesi temel atma töreninde de “Başbakan Kemal” tezahüratıyla kürsüye çıkan Kılıçdaroğlu, “O unvanı siz vereceksiniz. Süre de öyle çok uzun değil” dedi. Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Biz onlar gibi ayrım yapmayacağız. Toplumu bölmeyeceğiz, ayrıştırmayacağız. Bu topraklara sevgiyi bereketi ekeceğiz. Her inancın özgürce yerine getirildiği bir Türkiye’yi, yaşanacak bir Türkiye’yi el birliğiyle kuracağız.”
‘Ben onun ayağını öperim’
Kılıçdaroğlu ile fotoğraf çektiren bir kişi, elini Kılıçdaroğlu’nun omzuna atınca koruma hızlı bir şekilde elini tuttu. Bunun üzerine vatandaş “Ben onun ayağını öperim. Kimi kimden koruyorsun?” dedi.
Kılıçdaroğlu da “Estağfurullah, ne demek” diyerek, vatandaşı sakinleştirdi. Kılıçdaroğlu akşam saatlerinde de Tepecik’te Hıdırellez şenliğine katıldı.