Gündem Yaşlı doktorlar aile hekimi olacak

Yaşlı doktorlar aile hekimi olacak

08.04.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Acil servislerin yoğunluğunu azaltmak amacıyla aile hekimliklerinde acil hizmeti verme kararı alan Sağlık Bakanlığı, hekim açığını kapatmak için rotayı emekliliği gelen doktorlara çevirdi.

Yaşlı doktorlar aile hekimi olacak

İleri yaştaki doktorlar, Sağlık Bakanlığı’na başvurarak aile hekimi olabilecek. Sağlık Bakanlığı, aile hekimliklerinde acil hizmeti sağlama kararını pilot uygulama çerçevesinde Malatya, Bartın, Edirne ve İstanbul Ümraniye’de bu yıl başlatacak. Yeni düzenlemeyle aile hekimlikleri gece 23.00’e kadar açık kalacak. Yeni çalışma saatinin aile hekimlerinde iş yükünü artırmaması amacıyla vardiya sistemine geçilecek. Aile hekimlerinin bir grubu 08:30-16:00 saatleri arasında çalışırken, ikinci grup hekimler 16.00-23.00 saatleri arasında mesai yapacak.

Haberin Devamı

Uygulama 2019’un ocak ayıyla birlikte Türkiye’deki tüm aile hekimliklerinde uygulamaya girecek. Özellikle emeklilikleri yaklaşan dahiliye, iç hastalıkları, nöroloji ve diğer uzmanlık branşlarındaki devlet hastanesi personeli uzman hekimler, aile hekimliği için başvuruda bulunabilecek.